Trofæejendom i København solgt for trecifret millionbeløb til Pensam

Der har været stor opmærksomhed fra mange investorer, der gerne ville byde på en smuk og centralt beliggende investeringsejendom på hjørnet af Frederiksborggade og Linnésgade overfor Israels Plads og Torvehallerne i København. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af investeringsejendommen på 3.539 m² plus loft- og kælderarealer, der indeholder et boliglejemål og otte erhvervslejemål, primært kontorlokaler og caféen Espresso House. Sagen er kørt off market og solgt til Pensam for et trecifret millionbeløb.

Pensam har netop offentliggjort, at man har udvidet sin københavnske portefølje med køb af tre ejendomme til små 600 mio. kr. Investeringsejendommen på Linnésgade 25 ved Nørreport Station er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech, hvor investeringschef og valuar, Lone Thuen, siger:

“Mange investorer ville gerne være ejere af den smukke trofæejendom, som er placeret på et særdeles eftertragtet hjørne overfor Torvehallerne og ikke mindst med nedgang til Metro og S-togsstation få meter fra ejendommen. Den er kørt som en off market sag og er altså ikke annonceret, og potentielle købere måtte afgive fortrolighedserklæring inden besigtigelse af ejendommen. Den har fået stor bevågenhed fra flere pensionskasser, og flere udenlandske købere var interesserede i ejendommen.”

“Der har således været mange fremvisninger af ejendommen, herunder af samtlige lejemål, og ejendommens vicevært og alle lejere har været meget hjælpsomme. Grundet de mange interesserede endte handlen med overbud, og handlen blev afsluttet med et første års afkast på 3%. Sagen blev løst gennem et rigtig godt teamsamarbejde internt hos Poul Erik Bech, men også med et tæt samarbejde med sælgers rådgiver TVERMOES ADVOKATER og ejendommens administrator Sønderup Revisorer,” siger Lone Thuen, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

EDC Erhverv kunne i processen drage stor fordel af, at de tidligere havde formidlet salget af en anden tilsvarende investeringsejendom, der minder meget om den netop solgte ejendom. For et par år siden solgte de således en investeringsejendom overfor på Frederiksborggade 23, også en meget smuk og markant ejendom på 4.675 m2, som blev solgt for et trecifret millionbeløb med et afkast dengang på 3,2%.

Godt og konstruktivt forløb

Sælgers advokat Klaus Ulrik Tvermoes, stifter og indehaver af TVERMOES ADVOKATER, siger:

“Det er selvfølgelig tilfredsstillende, når det lykkedes at sælge så stor en investeringsejendom. Det har været et rigtig godt og konstruktivt forløb. Det har været en god salgsproces og et rigtig godt samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech. Særligt har der været et godt og tæt samarbejde med investeringschef Lone Thuen, der har leveret et super mæglerarbejde. Processen har været rigtig god, og der har været hurtig og præcis kommunikation og svar på de potentielle køberes spørgsmål. Samtidigt er de rigtige potentielle købere udvalgt til den videre proces, og det endte med, at sagen blev solgt nogle mio. kr. over udbudsprisen, så vi er yderst tilfredse med samarbejdet og forløbet.”

Ejendommen er på fem etager og er en meget typisk københavner-ejendom fra 1877 med en klassisk, smuk facade med et såkaldt københavnertag. Den indeholder et boliglejemål og otte erhvervslejemål, herunder lokaler til kontorer og café Espresso House. Det bebyggede areal er på 677 m2, og etagearealet er på 3.539 m2 plus loft- og kælderarealer og elevator.

Lone Thuen

Investeringschef, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58588744
Mobil: 40334840
E-mail: lth@edc.dk