V. Løwener sadler om: Sælger sidste del af ejendomsporteføljen

Handels- og ingeniørvirksomheden V. Løwener har netop solgt sin logistik-og serviceejendom i Skanderborg til en privat investor og fortsætter nu som lejer. Det sker efter samme ”Sale & Lease Back”-princip som ved salget af virksomhedens tidligere ejendom i Glostrup og er en måde at frigøre kapital og polstre sig til fremtiden, udtaler direktøren.

I april formidlede EDC Erhverv Poul Erik Bech salget af V. Løweners ejendom i Glostrup, og i juli blev købsaftalen for virksomhedens anden ejendom i Skanderborg underskrevet. Ejendommen blev solgt for et tocifret millionbeløb. Begge salg har været efter ”Sale and Lease Back”-princippet, hvor virksomheden fortsætter som lejer og beholder sin aktivitet i ejendommen.

Og dermed er virksomhedens strategi om at frigøre kapital til vækst godt på vej, forklarer Niels Barfod Jakobsen, der er administrerende direktør og ejer af V. Løwener A/S.

”I ti år har jeg haft ejendommen i Skanderborg, mens jeg havde den i Glostrup i 15 år. Salget frigør nogle midler til at polstre virksomheden yderligere, da vi kan bruge noget af overskuddet fra salget til nye fremtidige investeringer til gavn for virksomheden – i stedet for at have værdien stående i mursten,” siger Niels Barfod Jakobsen.

Salget af begge ejendomme er håndteret af EDC Erhverv Poul Erik Bechs koncernkundeafdeling i København.

”Vi er glade for at have hjulpet V. Løwener med at realisere deres strategi om at overgå til at leje bygningerne. Det er en tendens, vi generelt ser, og markedet er gunstigt netop nu, fordi mange investorer er i markedet for Sale and Lease Back,” fortæller Kenneth Hauge Jakobsen, der er erhvervskonsulent i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København.

Da ejendommen i Glostrup skulle afhændes, fandt koncernkundeafdelingen en privat investor i eget netværk. Men der var behov for en anden strategi for Skanderborg-ejendommen, fortæller han.

”Vi foretog et stort analysearbejde og samarbejdede tæt med V. Løwener A/S, inden ejendommen blev sat til salg. Og da det blev klart for os, at køberen skulle findes i Jylland, tog vi fat i vores erhvervsafdeling i Aarhus, som har speciale i industriejendomme og et stærkt netværk til de jyske investorer,” forklarer erhvervskonsulenten.

Derfor blev salget af den knap 3.000 kvm store ejendom repræsenteret i Jylland ved industrichef Mads Bjerrum Christensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde, der har været til gavn for kunden. For selvom ejendommene har ligget i hver sin landsdel, har de kunnet benytte den samme mægler, da vi har samarbejdet på tværs af landet om at sikre det bedste resultat for V. Løwener,” siger Mads Bjerrum Christensen og fortæller, at køberen også blev fundet i det jyske.

Niels Barfoed Jakobsen fra V. Løwener fortæller også, at han er tilfreds med salgsprocessen.

”Vi har hele vejen igennem haft en rigtig fin dialog omkring salget, og vi har lige fra start følt os trygge og godt behandlet, da der ikke har været alle mulige uigennemskuelige ekstraomkostninger. Desuden blev ejendommen solgt til en fornuftig pris, hvilket vi selvfølgelig også er meget tilfredse med,” siger Niels Barfoed Jakobsen.

Løwener A/S har eksisteret siden 1889 og er kendt for industri-, proces- og værkstedsteknik samt entreprenørmateriel. De forhandler og servicerer tekniske produkter, maskiner og løsninger til industrien, entreprenører, auto- og transportbranchen samt den offentlige sektor i Danmark og nabolandene.