V. Løweners 5.000 kvm store ejendom i Glostrup er nu solgt

Den hæderkronede industri-, handels- og ingeniørvirksomhed V. Løwener har solgt sin produktionsejendom på Smedeland 2 i Glostrup til en privat investor. Det er efter ”Sale & Lease Back”-princippet, så V. Løwener fortsætter som lejer og beholder sin produktion i ejendommen.

V. Løweners ejendom på Smedeland 2 i Glostrup er nu faldet i nye hænder, da den 5.115 kvm store bygning er solgt til en privat investor tæt på udbudsprisen. Det bekræfter den store efterspørgsel og interesse for lager-, logistik- og industriejendomme, påpeger Kenneth Hauge Jakobsen, der er erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København og har stået for salget af ejendommen.

Ifølge Kenneth Hauge Jakobsen var det afgørende for V. Løweners ledelse at sælge til en industri- og produktionsvirksomhed, der også selv ejer og leder en virksomhed. Det har især været ud fra ønsket om at leje sig ind efterfølgende, siger han:

”I og med at V. Løwener fortsætter som lejer, er det en fordel, at den nye ejer har en lignende profil og tilsvarende forståelse af, hvordan man får en produktionsvirksomhed til at køre. Dermed kan de to parter trække på hinandens forretning og indgå i et konstruktivt samarbejde.”

Sale & Lease Back som vejen til vækst
V. Løweners salg efter ”Sale & Lease Back”-princippet har også været ud fra tanken om at bruge overskuddet fra salget til at vækste yderligere. På den måde kan virksomheden frigøre kapitalen, som før var bundet i mursten, til nye specifikke investeringer, forklarer Kenneth Hauge Jakobsen.

Ejendommen på Smedeland 2 ligger på en 15.000 kvm stor grund og består af en 3.960 kvm stor halbygning, der anvendes til både værksted, service og lagerformål, samt en kontorfløj i to plan på 1.155 kvm.

V. Løwener A/S har eksisteret siden 1889 og er kendt for industri-, proces- og værkstedsteknik samt entreprenørmateriel. De forhandler og servicerer tekniske produkter, maskiner og løsninger til industrien, entreprenører, auto- og transportbranchen samt den offentlige sektor i Danmark og nabolandene.