Velgørende forening vil skabe nyt liv i Støvring: Åbner genbrugsbutik i City Centret

Den velgørende forening Charity har netop lejet 2.302 m² i City Centret i Støvring. Idéen med de mange kvadratmeter er i første omgang at åbne en genbrugsbutik, som skal skabe nyt liv i den nordjyske stationsby. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har formidlet udlejningen og skal nu også finde flere lejere til yderligere seks lejemål i centeret.

“Charity er en velgørende forening med base i Nordjylland, som i samarbejde med andre organisationer starter projekter, der har til formål at forbedre menneskers vilkår i ind- og udland. Foreningen arbejder ud fra et kristent menneske- og livssyn, og samarbejder bl.a. med kirkelige organisationer,” siger David Klit, formand for Charity.

Charity står bag initiativer som bl.a. vinterhjælp.dk og julekurv.nu, som skal hjælpe trængte familier med mad og at fejre jul. Derudover har de en genbrugsforretning i Klarup, og snart åbner hjælpeorganisationen endnu en genbrugsbutik. David Klit fortæller:

“Vi har lejet over 2.000 m², som tidligere var Meny og tøjforretning. Halvdelen af kvadratmeterne skal laves om til stor flot genbrugsbutik, som skal skabe nyt liv i både City Centret og i Støvring som by. Derudover vil vi etablere Folkets Hus, et cafékoncept, hvor Gud og hver mand kan komme forbi til en kop kaffe eller andet godt. De resterende kvadratmeter er ikke fastlåst til noget endnu.”

Hvis alt går efter planen, åbner den nye genbrugsbutik i City Centret Støvring den 1. oktober 2023.

Godt samarbejde med kommunen
At valget er faldet på netop Støvring, som byen hvor den velgørende forening har valgt at åbne deres genbrugsbutik, er ikke en tilfældighed. Det fortæller David Klit:

“Da krigen i Ukraine brød ud, kørte jeg selv ned til grænsen til det krigshærgede land og hentede 150 ukrainske flygtninge til Danmark og her var Rebild Kommune utrolig samarbejdsvillige. Kommunen stod klar til at hjælpe med at håndtere de mange flygtninge og indlogerede dem på en tom efterskole. Vi har allerede gang i forskellige aktiviteter i Rebild Kommune og ved at de bakker op om vores projekter. Derudover er Støvring en af Danmarks hurtigstvoksende byer.”

Støvring er den største by i Rebild Kommune indbyggermæssigt med ca. 9.000 indbyggere.

Ledige lejemål i City Centret
EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har formidlet udlejningen af de 2.302 m². Jeppe Leth, erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, fortæller:

“Sagen var en skuffesag. Vi kender David Klit og Charity fra tidligere sager og har hjulpet dem med at finde lokaler til deres forskellige projekter, så vi ville selvfølgelig gerne hjælpe dem med denne sag også. Efter vi har løst opgaven, er det endt så vi har fået de resterende seks tomme lejemål med mulighed for butik, klinik eller kontor i City Centret på hylden.”

Jeppe Leth

Erhvervsmægler
Telefon: 58587068
Mobil: 21283834
E-mail: jle@edc.dk