Wineandbarrels på eksplosiv vækstrejse under corona

Skandinaviens største specialiserede fagmænd inden for vinudstyr, Wineandbarrels, har været på en vild vækstrejse under coronakrisen og forventer en omsætning på et trecifret millionbeløb i 2021. Ejendommen i Hillerød, som Wineandbarrels er lejere i, og som de har forlænget lejeaftalen på til 2026, er netop blevet solgt, og nu venter en større renovering med bl.a. at udvide det nuværende showroom. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af ejendommen, der udover showroomet består af en kontordel og et stort lager.

Wineandbarrels gik i 2014 fra at være et hobbyprojekt til en fuldtidsbeskæftigelse, og derfor flyttede stifter Jakob Dau ind på et lille kontor på et lagerhotel i Hillerød, hvor der ikke var plads til meget mere end et skrivebord. I takt med virksomhedens eksplosive vokseværk, overtog de mere og mere af lejemålet, og siden 2019 har de haft hele det 3.000 m2 store lejemål for sig selv.

“Det hele startede som et hobbyprojekt, da jeg ville prøve mig af som vinbonde med vinmarker på Langeland. Projektet krævede leverandører af vinfade og tønder i høj kvalitet, og da jeg havde fundet traditionsrige bødkerier i Frankrig og Ungarn, begyndte min importvirksomhed så småt at tage fart. Jeg gik fuldtid på projektet i 2014, og siden har vi vækstet mellem 50-100% hvert år. I 2015 ansatte jeg den første medarbejder, og i dag er vi knap 40, hvoraf to bor i Kina og to i Sverige. Udover den danske webshop har vi nu webshops i Sverige, Norge, England, Tyskland og i løbet af i år, får vi også Holland og Østrig med.”

Wineandbarrels forhandler vintilbehør af enhver art, herunder vinkøleskabe, vinglas, vinreoler, proptrækkere, champagnesabler, vintønder og vinmøbler. Det er især de egenproducerede varer, som har sikret dem en plads på den skandinaviske, og efterhånden også den europæiske, vinscene.

Kombination af showroom og webshop

Wineandbarrels har haft stærk medvind under nedlukningerne af Danmark og forventer en omsætning på et trecifret millionbeløb i 2021. Direktør Jakob Dau siger:

“Vores vækst har været vild under coronakrisen, da mange har haft ekstra tid og penge til at igangsætte en masse projekter i de små hjem. Derudover har vi haft glæde af primært at være en onlinevirksomhed, da vi ikke har været hårdt ramt af nedlukninger. Vores salg foregår online, men vi har et showroom, og det er en ideel kombination for os, da mange gerne vil have mulighed for at se produkterne, men ikke har noget imod at tage turen til vores showroom i Hillerød, hvis de først har besluttet sig for at investere i fx et vinkøleskab. Så med kombinationen af webshop og showroom kan vi holde salg og kundeoplevelse adskilt, og samtidigt er det en økonomisk fordel, da det kræver færre ansatte og færre butikskvadratmeter.”

Wineandbarrels åbner deres andet showroom den 3. maj 2021 i Stockholm, og hvis det bliver en succes, er virksomhedens plan at etablere showrooms i alle de lande, hvor de har onlinebutikker.

Investeringsejendom i attraktivt erhvervsområde

Et ejendomsselskab har netop købt ejendommen på Rønnevangsalle 8 i Hillerød af Jordan Løgstrup Advokatpartnerskab. Jakob Dau, Wineandbarrels, siger:

“Der er kommet nye ejere, og vi har lige forhandlet en lejekontrakt frem til 2026 med dem. Den indebærer bl.a., at der igangsættes en renovering med nye vinduer, nye porte, nyt tag på kontordelen, og at showroom-delen udvides med tre rum, som vi kan anvende til at vise forskellige måder at indrette vinkældre. Så vi glæder os meget til, at det hele står færdigt, og særligt til at vi kan byde vores kunder velkommen i det endnu større showroom.”

Stephen Berthelsen, partner og erhvervschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Hillerød, fortæller: “Ejendommen består af både en lager-, kontor- og udstillingsdel, og derfor passer den perfekt til en virksomhed som Wineandbarrels, som løbende har kunnet udvide i takt med deres imponerende vækst. Lagerdelen er en af de største uden søjler i Hillerød, kontordelen har en god rumhøjde, der giver et behageligt kontormiljø, og showroomet er indbydende med store vinduer fra gulv til loft. Det var et længere forhandlingsforløb, men i sidste ende fik vi forhandlet en pris igennem, som både køber og sælger var tilfredse med, så vi ønsker begge parter stort tillykke med handlen, og det er dejligt, at køber og Wineandbarrels har forhandlet en ny lejekontrakt hjem de kommende fem år.”

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE
Telefon: 58587850
Mobil: 21732803
E-mail: stbe@edc.dk