Vejen til en praktikkontrakt: En længere rekrutteringsrejse

I EDC Poul Erik Bech gør vi en dyd ud af at finde de helt rigtige kandidater, da vi ikke har planer om at give slip på vores praktikanter, når praktikforløbet ophører. Derfor er vores ansøgningsproces også en længere rejse, fortæller Morten Hurup Petersen, der står for rekrutteringen af praktikanter og trainees i EDC Poul Erik Bech:

”Rekruttering er en rejse for vores praktikanter, men også for os. Når vi rekrutterer, handler det ikke kun om at finde en praktikant 3-5 måneder frem, men om at finde de fremtidige medarbejdere, der skal føre virksomheden videre. Vi ser altså praktikansættelserne som en investering, og derfor vil man som praktikant hos os komme igennem et lærerigt og udviklende praktikforløb, hvor der er rig mulighed for at vokse med opgaven, dygtiggøre sig og avancere hurtigt.”

Vi søger talenter, som brænder for at blive ejendomsmæglere, sagskoordinatorer eller ejendomsadministratorer på sigt. Når vi læser ansøgningerne, lægger vi især mærke til, om du har salgserfaring, og om du har haft en længerevarende ansættelse.  Derudover vægter vi, at du besidder empati, struktur, faglighed og et stort drive.

Når vi har modtaget alle ansøgninger, inviterer vi udvalgte kandidater til en Company Day. Her fortæller vi om de forskellige muligheder, som vi kan tilbyde hos EDC Bolig, EDC Erhverv, LaCour & Lykke og LEA Ejendomsadministration. Derudover står Company Day på speeddates mellem kandidater og vores medarbejdere i HR, så vi kan få et godt indtryk af hinanden. Efterfølgende vender vi tilbage med feedback til alle, der har deltaget i dagen, og nogle kandidater vil blive inviteret til ansættelsessamtaler i de afdelinger, hvor der er et match mellem geografi, faglig- og personlighed.

Vejen til at blive praktikant hos os er altså en længere proces. Det er den, fordi det er vigtigt for os at finde de helt rigtige kandidater, som vi kan få glæde af også efter endt praktikforløb. Vi ser nemlig praktikperioden som et skridt på vejen til at blive salgs- eller sagskoordinatortrainee hos os. Det vil endda være vores ønskescenarie, hvis du kan starte som weekendvagt inden din praktikperiode.

”Vi har 61 boligbutikker og 17 erhvervscentre, der løbende skal bruge kyndige hænder, og derfor er vi altid på jagt efter talenter. En del af vores praktikanter starter som weekendvagter inden deres praktik, så de allerede kender til systemerne og den daglige gang, når de starter på deres praktikforløb. Det gør, at de hurtigere kan tage del i spændende opgaver, og derfor får de ofte mere ud af deres praktik. Men uanset om kommende kandidater har mulighed for at være weekendvagter, kan vi garantere et lærerigt praktikforløb, hvor man får både lov og ansvar efter evner og interesse,” siger Morten Hurup Petersen, HR Consultant hos EDC Poul Erik Bech.

Praktikstart: 2 gange årligt – i januar og august.