Markant ejendom udlejet gennem opdeling i tre enheder

EDC Erhverv Poul Erik Bech har netop udlejet kontormøbelfirmaet EFG’s tidligere industriejendom på Islevdalvej 98 i Rødovre. Opdeling af domicilet blev her vejen til at få alle kvadratmeter udlejet. Fra september kommer alle tre nye lejere dermed til at holde til på adressen.

I slutningen af 2017 blev Jonas Graves Basse, ejendomsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech, ansvarlig for udlejningen af den 3.600 kvm store ejendom på Islevdalvej 98. Den rummer både lager-, kontor- og showroomlokaler og havde tidligere været udbudt hos en anden mægler end EDC Erhverv Poul Erik Bech. Ifølge Jonas Graves Basse var det derfor altafgørende at se på domicilet med nye øjne.

”Ud fra mit kendskab til efterspørgslen i markedet, og siden domicilet havde stået tomt i halvandet år hos den anden mægler, uden mange havde budt sig til, var det oplagt at opdele bygningerne i mindre enheder, da der er få virksomheder, som søger showroom-, kontor- og lagerbygninger i den størrelse. Derfor vidste jeg godt, at det ville blive langt nemmere at afsætte, hvis det blev opdelt til to eller tre lejere,” siger ejendomsmægleren.

I praksis krævede det at tænke en del ud af boksen, forklarer Jonas Graves Basse. For bygningens 800 kvm lager ville i sig selv hurtigt kunne udlejes, men derefter ville det blive svært at udleje de resterende kvadratmeter. Derfor skulle opdelingen tænkes grundigt igennem – og ske i den rigtige rækkefølge.

”Det var vigtigt at sikre, at hele ejendommen blev udlejet. Opdelingen skulle derfor tænkes godt igennem, så der ikke blot var ét godt lejemål – men flere gode. Derfor var det vigtigt at tænke de krav ind, som vi ved, at lejere i dag efterspørger og sikre, at alle lejemål havde facadeplads, adgang til kontorfaciliteter og showroom. Og at de to lejemål, der stødte op til lageret, også havde adgang hertil,” siger han.

Opdeling som vejen til fulde huse – og tilfredse lejere

Strategien viste sig da også at bære frugt. I april faldt det på plads, at Kärcher, verdens førende leverandør af rengøringssystemer, fra september kommer til at leje sig ind i lidt over halvdelen af bygningen.

Kärcher havde egentlig haft domicilet i kikkerten tilbage i starten af 2017, da det var udbudt hos den anden mægler. Men selvom virksomheden er i vækst, var domicilet for stort til at fylde ud for virksomheden, forklarer Lars Bøgely, administrerende direktør for Kärcher. Men da Jonas Graves Basse blev ansvarlig for udlejningen, tog han igen fat i Lars Bøgely og præsenterede idéen om at opdele bygningen i mindre enheder, så Kärcher ikke behøvede at leje sig ind i hele domicilet.

”Jonas var god til at se nye muligheder for opdeling af domicilet, så det imødekom vores behov. Desuden præsenterede han os for muligheden for at lave en ny indfaldsvej til bagsiden af bygningen, hvor vi var mest interesserede i at ligge. Derfor vi også fik lyst til at fortsætte dialogen – og i sidste ende springe til,” siger Lars Bøgely.

Opdelingen førte også til, at Stila, én af Danmarks førende leverandører af solafskærmning, allerede i september 2018 skrev under på at leje sig ind i ca. 850 kvm af bygningen – og flyttede ind i januar. De havde tidligere en større fabrik med kontor i Smørum, men havde brug for et lejemål tættere på København med showroom, så forhandlere og slutbrugere kunne opleve deres sortiment. Samtidig skulle det også leve op til deres behov for kontor- og lagerplads, som lastbiler kunne få adgang til. Her blev Jonas Graves Basses hjælp afgørende for, at de fandt frem til lejemålet på Islevdalvej, der levede op til deres behov.

”Det var ikke en nem opgave. Men med Jonas’ hjælp fandt vi lejemålet på Islevdalsvej, der opfyldte alle vores kriterier efter en ombygning, der fandt sted inden indflytningen. Her fik vi en unik mulighed for at få tilgodeset en række funktionelle og æstetiske ønsker, der i sidste ende gjorde, at lejemålet blev tilpasset vores behov endnu bedre,” siger Emil Cnops Laursen, Marketing Manager hos Stila.

Nyt, moderne liv i gammel bygning

Også virksomheden VELFAC, der fremstiller energibesparende vinduer og døre, underskrev i februar en lejekontrakt, så de fra juli kom til at leje sig ind i 700 kvm af bygningen. For dem var bygningen også i sig selv for stor. Samtidig havde de flere krav til, hvad et mindre lejemål skulle indeholde, fortæller Morten Kilden Nikolajsen, administrerende direktør for VELFAC:

”Vi arbejder med at skabe liv, lys og luft for mennesker. Derfor havde vi behov for en fysisk udstilling med plads til og mulighed for at rådgive vores kunder om dagslys, ventilation, indeklima og design. Både ved hjælp af vores produkter og et rum til Virtual Reality-oplevelser. Samtidig ønskede vi også, at vores eksterne salgskorps skulle have muligheden for at anvende kontor- og mødefaciliteter væk fra selve udstillingen. Her var Jonas god til at afkode vores behov og bringe dem videre til udlejeren, så vi kunne finde den løsning, der levede op til vores ønsker.”

Bygningen på Islevdalvej havde, som nævnt, stået tom i nogle år. Men efter de nye planer for bygningen og den forestående renovering, endte VELFAC med at leje sig ind i et større areal, end de først havde planer om, fortæller direktøren for VELFAC.

”I og med at vi kommer til at være tre veletablerede virksomheder på samme adresse, er vores håb, at vi kan skabe god synergi til gavn for os alle og samtidig løfte området herude. Det er en fantastisk forvandling, ejendommen gennemgår, der giver den nyt liv,” fortæller Morten Kilden Nikolajsen.

Bent Friis Pedersen er administrerende direktør for udviklings- og ejendomsinvestorfirmaet IBI Group, der ejer ejendommen på Islevdalvej 98. Som udlejer er han også tilfreds med indsatsen for at finde nye løsninger for bygningen, så de rette lejere kunne findes:

”Jonas leverede varen og kom med gode inputs til, hvad mulighederne var for opdeling for derefter at finde de rette lejere til hvert lejemål.”

Er opdeling vejen til at få genudlejet din ejendom? Få en erhvervsmæglers vurdering her:

  • Jeg ønsker

  • Ejendommens beliggenhed

  • Vælg erhvervscenter