Rituals jagter butikker i Danmark

På to år har den hollandske kæde med skønhedsprodukter åbnet 15 butikker herhjemme og er flere steder på udkig efter nye kvadratmeter. I Esbjerg fandt lokal EDC Erhverv-mægler den optimale forretning og fik en lejeaftale på plads til gavn for både den nye lejer og udlejer.

Da den hollandske velværekæde Rituals i november på Kongensgade i Esbjerg slog dørene op til sin foreløbig 15. danske butik, skete det med hjælp fra den lokale afdeling af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”Vi kom i kontakt med Rituals, som havde set på et lejemål i indkøbscentret Broen. Vi vurderede dog, at Kongensgade ville være en bedre placering – som byens store gågade og handelsstrøg med mange forbipasserende. Vi bragte derfor flere alternativer i spil, både sager officielt til genudlejning og off market-sager. Med de krav, som Rituals har til blandt andet størrelse og indretning, kan det dog være svært at finde ledige lokaler på Kongensgade, men i kraft af vores lokalkendskab vidste vi, at en guldsmed overvejede at gå på pension,” fortæller Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg.

Lokalkendskab sikrede aftale

Rituals samarbejder ofte med et københavnsk firma med speciale i butikslokaler, C-Estate, men syntes godt om forslaget fra EDC Erhverv i Esbjerg. Derfor talte Jesper Ølgaard Bloch med den daværende lejer og med udlejeren, et stort lokalt ejendomsfirma med adskillige bygninger i byen.

”Begge parter var rigtig glade for løsningen. Rituals kunne åbne i god tid før Black Friday og julesalget og fik en optimal placering med mange kunder og en meget synlig beliggenhed. Udlejeren havde kun lige modtaget opsigelsen fra sin tidligere lejer, men undgik på grund af vores henvendelse helt at bruge tid og kræfter på annoncering og genudlejning – og havde slet ingen periode uden lejeindtægt,” siger Jesper Ølgaard Bloch og tilføjer, at en periode med tomgangsleje eller reduceret leje ofte er hverdagskost ved udskiftning af lejere.

Syddanmark har ifølge Ejendomstorvet.dk i øjeblikket landets højeste ledige antal ledige butikslokaler, og derfor kan det være svært at finde nye lejere selv til attraktive lokaler.

Fortsat på udkig

Rituals-kæden er glad for placeringen i landets femtestørste by.

”Vi ville gerne ind i Esbjerg, fordi det er en god handelsby med stort opland. Vi er meget glade for beliggenheden og for lokalerne, som lever op til vores krav. Det er især vigtigt, at kunderne føler sig hjemme; der skal være hyggeligt og en afslappende atmosfære. Vi har fx meget træ, der skal være højt til loftet, og så gør vi meget ud af belysningen,” fortæller landechef Lisbeth Andersen.

En del af konceptet er, at alle Rituals-butikker har en stor vask, som kunderne blandt andet kan bruge til at udføre forskellige velvære-ritualer, som kæden er inspireret af.

På verdensplan har Rituals over 600 butikker, og målet er at runde 1.000 forretninger i 2020. Det har givet travlhed for Lisbeth Andersen:

”I efteråret åbnede vi i Esbjerg og tre andre steder og kom op på 15 danske butikker, alle sammen etableret inden for cirka to år. I 2019 vil vi gerne åbne mindst fem nye Rituals-butikker rundt om i Danmark.”

Rituals

  • Hollandsk velvære-kæde grundlagt i 2000
  • Tager afsæt i asiatiske traditioner/ritualer – deraf navnet
  • Skønhedsprodukter, boligindretning samt yogatøj, badekåber og undertøj
  • Målgrupper: Kvinder, teenagere og mænd
  • Over 600 butikker i Europa, Asien, Mellemøsten og Nordamerika
  • Mål om 1000 butikker i 2020
  • Åbnede første danske butik i Rødovre Centrum i 2016
  • 15 danske butikker (november 2018), mål om mindst 5 nye butikker i 2019
  • Butikker i indkøbscentre, på handelsstrøg samt i lufthavne og stormagasiner