Derfor er det klogt at holde boligmarkedet i gang

Tilskudsordninger kan ikke løse den krise, der nu er ved at køre økonomisk. Det handler om omsætning, og om hvorledes vi kan holde hjulene i gang på en forsvarlig sundhedsmæssig måde.

Det er meget afgørende for samfundsøkonomien, at boligmarkedet ikke falder sammen. Dette fordi den typiske bolighandel udløser et forbrug på mellem 250.000 og 350.000 i form af istandsættelser af køkkener, badeværelser, maleropgaver, reparationer af tag, vinduer, døre, nye gulvtæpper, lamper, møbler, gardiner, planter i haven, flytteopgaver etc. Alt sammen tiltag, der i den grad gavner de lokale håndværkere og butiksdrivende. Og naturligvis også ejendomsmæglerne. Dette blot anført, såfremt nogen vil mene, at dette skulle være eneste årsag til min opfordring.

For mig, der har oplevet flere kriser, så er den typiske udvikling, at den første tid går med udtalelser og medieomtale, der forstærker krisen. På et tidspunkt finder de fleste ud af, at dette ikke er vejen frem, og så starter opfindsomheden, og vi begynder som mennesker at vise vejen for hinanden. Det er også mit bud på, hvordan det kommer til at gå denne gang.
Hvis du har overvejet at sætte din bolig til salg, så kan du bidrage meget ved at sætte din bolig til salg nu og ikke vente hermed. Og påtænker du at købe, så find den rigtige bolig nu og undlad at vente. Den enkelte bolighandel kan indrettes efter dine ønsker på en måde, der helt og holdent lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Du kan vælge, om der skal være andre end dig til stede, når du ser på bolig. Når du skal have vurderet din bolig, kan det, om ønsket, også foregå uden, at du møder nogen.

Lad os sammen holde hjulene i gang for snarest at kunne vende tilbage til normale tider.

Med venlig hilsen

Poul Erik Bech