Dyssegård og Vangede er i høj kurs

Det er ikke kun de traditionelt populære bydele som Charlottenlund, Gentofte og Hellerup, der står højt på ønskelisten blandt boligkøbere i Gentofte Kommune. Også områder som Dyssegård og Vangede er i de senere år kommet i høj kurs.

I Gentofte Kommune er det gået godt på det lokale boligmarked, som i flere år har oplevet stigende salgstal og boligpriser. Men hvor det måske tidligere især har været traditionelt populære bydele som Charlottenlund, Gentofte og Hellerup, der har været i høj kurs, er især Dyssegård og Vangede også steget i popularitet. Sådan lyder meldingen fra den lokale partner i EDC Poul Erik Bech, Henrik Hjorth.

Stor udvikling de senere år

Henrik Hjorth forklarer, at de to områder de seneste godt ti år har gennemgået en stor udvikling, hvor mange ældre huse er blevet ombygget og istandsat af tilflyttere, hvoraf en stor del er børnefamilier fra København.

”Vi har kunne se en stigende interesse i Vangede og Dyssegård, som måske tidligere har været mindre attraktiv. Vi ser mange yngre børnefamilier, som er klar til at flytte væk fra byen, men som samtidig ikke vil for langt væk. Med S-toget er der jo kun et kvarter ind til midtbyen, hvorfor området er oplagt for dem, der vil have lidt mere plads og ro til familien, men som måske samtidig bruger byen meget eller arbejder derinde,” forklarer Henrik Hjorth.

At bydelene har oplevet en stigende popularitet kan aflæses de i stigende befolkningstal. I Dyssegård bor der i dag 9.800, hvilket er 300 flere end for fem år siden, mens der i Vangede bor 10.800, hvilket er 500 flere end i 2013.

Lidt mere for pengene

En anden forklaring på Dyssegårds og Vangedes fremgang er huspriserne, mener Henrik Hjorth. For selvom priserne er steget betragteligt de senere år, ligger de som regel stadig et stykke under gennemsnittet for Gentofte Kommune.

”Det betyder, at man måske kan få lidt mere for pengene. Samtidig får man et levende og velfungerende lokalsamfund med dagligvareforretninger, gode skoler og børneinstitutioner samt idrætsfaciliteter og sportshaller, som de fleste børnefamilier efterspørger” forklarer Henrik Hjorth.

 

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig