Er festen på Københavns boligmarked ved at være forbi – og hvad betyder det for Solrød og Greve?

Boligmarkedet i København har været rødglødende i adskillige år med høje salgstal, stigende priser og korte salgstider, hvilket også har haft en positiv afsmittende effekt på boligmarkedet i Solrød. Nu er der dog tegn på, at festen kan være ved at ebbe ud – og det kan også få betydning for det lokale boligmarked, forklarer mægler Frank Djelert fra EDC Poul Erik Bech.

Når det regner på præsten, drypper det også på degnen. Det gamle ordsprog illustrerer meget godt, hvordan boligmarkedet i Solrød og Greve de senere år har nydt godt af den særdeles positive udvikling på det københavnske boligmarked.

”Vi har de seneste år godt kunne mærke, at flere og flere har søgt mod Solrød og Greve. Det er i høj grad børnefamilier fra København, der har opdaget, at de kan få en del mere for pengene her. Vi har haft flere købere, der har skiftet en lejlighed i midtbyen ud med et stort hus herude pga. de kraftige prisstigninger på lejligheder. Så det københavnske boligmarkeds udvikling har spredt sig som ringe i vandet og har bestemt også haft en positiv effekt på boligmarkedet i vores område,” fortæller Frank Djelert.

Færre lejlighedssalg i København

Jeg ser dog tegn på, at udviklingen fremadrettet ikke nødvendigvis fortsætter som i de foregående år – i hvert fald ikke i København.

”Salget af ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er faldet ganske meget i første kvartal af 2018 sammenholdt med året før. Der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind herpå. Efter lange perioder med prisstigninger kommer der altid et tidspunkt, hvor markedet vender. Med store stigninger i salget kommer der ligeledes en reaktion med færre salg. Det ser således ud til, at rekordernes tid på det københavnske boligmarked er ved at være forbi for denne omgang, og at vi er på vej mod et mere normalt marked,” forklarer Frank Djelert.

Det lokale marked

”Der vil stadig være en del københavnske ejerlejlighedsejere, der vil benytte sig af, at lejlighedspriserne fortsat er gode og derfor vælger at sælge og flytte uden for byen. Vi ser også stadigvæk en del lejlighedssælgere, der kommer herud, så markedet er bestemt ikke gået i stå. Så hvis man overvejer at sælge sin bolig i Solrød og Greve, er der absolut købere på banen, men man skal selvfølgelig sætte sine forventninger efter markedsudviklingen såvel i pris som i salgstid,” lyder det fra Frank Djelert.

For de boligejere i Solrød eller Greve, som ønsker at gå ud af ejerboligmarkedet ved for eksempel at flytte i lejebolig er et salg netop nu et anbefalelsesværdigt forslag. Bliver man i ejerboligmarkedet vil der altid være et naturligt bytteforhold mellem priserne.

Derudover er maj og juni traditionelt set de to måneder, hvor der sælges flest boliger i Danmark. En opgørelse, der medtager alle EDC’s bolighandler de seneste 17 år, viser, at hver femte solgte bolig handles i netop maj og juni.

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig