Fortsætter festen på Aarhus’ boligmarked – og hvad betyder det for Silkeborg?

Boligmarkedet i Aarhus har været rødglødende i adskillige år med høje salgstal, stigende priser og korte salgstider, hvilket også har haft en positiv afsmittende effekt på boligmarkedet i Silkeborg. I modsætning til lejlighedsmarkedet i København ser den positive udvikling ud til at fortsætte i Aarhus – og det kan også få betydning for det lokale boligmarked, forklarer den lokale mægler Michael Niebuhr Christensen.

Når det regner på præsten, drypper det også på degnen. Det gamle ordsprog illustrerer meget godt, hvordan det lokale boligmarked de senere år har nydt godt af den særdeles positive udvikling på det aarhusianske boligmarked.

”Vi har de seneste år kunne mærke, at flere har søgt mod Silkeborg. Det er i høj grad børnefamilier fra Aarhus, der har opdaget, at de kan få en del mere for pengene her. Vi har haft flere købere, der har skiftet en lejlighed i byen ud med et stort hus herude pga. de kraftige prisstigninger på lejligheder. Så det aarhusianske boligmarkeds udvikling har spredt sig som ringe i vandet og har bestemt også haft en positiv effekt på boligmarkedet i vores område,” fortæller Michael Niebuhr Christensen, ejendomsmægler og afdelingsleder i EDC Poul Erik Bech i Silkeborg.

Stadig mange lejlighedssalg i Aarhus

”Salget af ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er faldet ganske meget i første kvartal af 2018 sammenholdt med året før. Denne tendens har vi ikke set i Aarhus, hvor salget af ejerlejligheder har fortsat den positive udvikling i første kvartal af 2018” forklarer Michael Niebuhr Christensen.

Han understreger, at han derfor ikke forventer, at markedet i Silkeborg går i stå – heller ikke selvom priserne faldt lidt i starten af 2018. For aktiviteten er stadig fin på markedet – hvilket det også vil være fremadrettet.

Smitter af på det lokale marked

”Der vil stadig være en del aarhusianske ejerlejlighedsejere, der vil benytte sig af, at lejlighedspriserne fortsat er gode og bytteforholdet er gunstigt. Vi ser også stadigvæk en del, der kommer herud. Så overvejer man at sælge sin bolig i Silkeborg, er der absolut købere på banen, men man skal selvfølgelig sætte sine forventninger efter markedsudviklingen såvel i pris som i salgstid,” lyder det fra Michael Niebuhr Christensen.

For de boligejere i Silkeborg, som ønsker at gå ud af ejerboligmarkedet ved for eksempel at flytte i lejebolig er et salg netop nu et anbefalelsesværdigt forslag. Bliver man i ejerboligmarkedet vil der altid være et naturligt bytteforhold mellem priserne.

Derudover er juni traditionelt set en af de måneder, hvor der sælges flest boliger i Danmark. En opgørelse, der medtager alle EDC’s bolighandler de seneste 17 år, viser, at hver femte solgte bolig handles i maj og juni.

Kilde: Boligsiden.dk

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig