Generationsskifte i Gentofte

En del ældre boligejere i Gentofte flytter nordpå, mens børnefamilier i København rykker til kommunen. Villaer op til otte millioner sælger bedst, fordi lånereglerne er blevet strammet, siger Henrik Hjorth fra EDC Poul Erik Bech.

”Der er nærmest et generationsskifte i gang på boligmarkedet i kommunen. En del ældre sætter deres villa til salg – de vil gerne have noget, som er lettere at holde. Desuden er ejendomsskatterne høje, og pensionen skal måske strække længere, fordi vi bliver ældre. Men kommunen har ikke så mange ejerlejligheder med elevator og altan – bortset fra Tuborg Havn, som har ret høje kvadratmeterpriser. Derfor flytter mange mod nord, fx til Espergærde, Hørsholm eller Hornbæk.”

Det fortæller Henrik Hjorth, partner og afdelingsleder i EDC Poul Erik Bech Gentofte.

Købere fra København

Og mens de ældre sælgere af villaer rykker mod nord, så kommer køberne i høj grad sydfra.

”Vi ser en del unge familier, som flytter fra lejligheder på Frederiksberg og i brokvartererne i København og gerne vil have lidt mere grønt og stadig bo tæt på byen. Derfor er efterspørgslen i Gentofte meget afhængig af prisudviklingen i hovedstaden, hvor lejlighederne er ved at bremse op. Desuden har Finanstilsynet pålagt bankerne skærpede lånekrav om højere husstandsindkomst og opsparing hos boligkøberne,” forklarer Henrik Hjorth.

Størst interesse op til 8 millioner

Både priserne i hovedstaden og lånestramningerne påvirker boligmarkedet i Gentofte Kommune.

”Generelt flader priserne lidt ud, og vi kan registrere lidt længere liggetider end tidligere. Den største interesse fra købere af villaer oplever vi i prisniveauet seks-otte millioner kroner. Her rykker efterspørgslen i øjeblikket, mens det går knap så hurtigt med de dyrere villaer.”

Også for ejerlejligheder er tempoet løjet lidt af.

”Det er samme temaer som for villaer, og lejlighederne bliver ofte handlet til priser lidt under det udbudte. Den største interesse blandt køberne og den korteste liggetid ser vi for de mindre lejligheder, fx toværelses omkring 60 kvadratmeter,” siger Henrik Hjorth fra EDC Poul Erik Bech.

Med 75.800 indbyggere ved indgangen til 2018 har Gentofte Kommune ti procent flere borgere end i 2008. Det seneste år har folketallet dog været uændret, men rådhuset venter en stigning på tre procent de næste fem år*.

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig