Havdrup er blevet populært

Det er ikke kun området langs stranden til Køge Bugt, der har oplevet en stigende popularitet blandt boligkøberne de seneste par år. Også de omkringliggende landsbyer er blevet mere efterspurgte, og især Havdrup nyder godt af udviklingen, forklarer lokal mægler.

 

I Solrød går det i øjeblikket særdeles godt på det lokale boligmarked, som i flere år har oplevet stigende salgstal og boligpriser. Men hvor det tidligere især har været området langs stranden til Køge Bugt, der har været i høj kurs, begynder andre dele af Solrød Kommune at rykke på sig. Sådan lyder meldingen fra den lokale ejendomsmægler og partner i EDC Poul Erik Bech / Kurt Hansen, Frank Djelert.

Forbedrede transportmuligheder

Solrød-mægleren fremhæver især stationsbyen Havdrup, som i disse år oplever en stigende popularitet, som også kan aflæses i byens befolkningstal, som på fem år er steget fra 3.965 til de nuværende 4.234.

”Hele Solrød Kommune ligger rigtig godt i forhold til den nye jernbane, som er med til at sikre en bedre infrastruktur for vores område. Men en stationsby som Havdrup, hvor der er forbindelser både mod Roskilde og Køge, kommer måske i endnu højere grad til at profitere af højhastighedsbanens indvielse, da det giver pendlerne langt bedre transportmuligheder og kortere rejsetider,” lyder Frank Djelerts bud på en af de væsentligste forklaringer på Havdrups vækst.

Derudover peger han også på, at der fra Havdrup kun er cirka fem minutters kørsel til Køge Bugt Motorvejen, hvilket også er en vigtig faktor, da cirka 80 pct. af kommunens indbyggere er pendlere.

Mere for pengene

En anden væsentlig faktor, der gør Havdrup populær blandt boligkøberne, er boligpriserne. De ligger nemlig stadig et stykke under gennemsnittet for Solrød Kommune.

”Det betyder, at man måske kan få lidt mere for pengene, da der er mulighed for at få masser af plads for relativt få penge. Samtidig får man et levende og velfungerende lokalsamfund med dagligvareforretninger, skole, sportshaller og børneinstitutioner,” forklarer Frank Djelert.

Som et eksempel på Havdrups positive udvikling fremhæver Solrød-mægleren det nye byfornyelsesprojekt, der binder stationspladsen sammen med centergaden, så det hele forvandles til en moderne bymidte.

Kilde: Danmarks Statistik

 

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig