Hundested er nyt hotspot for liebhaver-sommerhuse

EDC Poul Erik Bech i Hundested har de senere år oplevet større og større efterspørgsel på luksussommerhuse i havnebyen, der myldrer af liv året rundt med fiskekuttere, krydstogtskibe og kunsthåndværkere. Det fortæller butikkens partner og afdelingsleder Mads Kristensen.

 

Hvorfor er Hundested blevet et populært liebhaver-sommerhusområde, og hvordan mærker I det?

De sidste ti år har vi oplevet, at flere og flere retter blikket mod Hundested for at købe de eksklusive sommerhuse. De har tidligere søgt mod sommerhusområder i Tisvilde, Hornbæk og Gilleleje, men har fået øjnene op for, at der sker mere i Hundested end i de andre nordsjællandske byer. Her er en anden atmosfære og en by fuld af liv – året rundt – med mange gode restauranter og forskellige erhverv på havnen. Bl.a. møbelsnedkerfirmaet Egeværk, der laver møbler i verdensklasse og udstiller i hele verden.

Hvem er typisk køberne af liebhaver-sommerhusene i området, og hvad efterspørger de?

Køberne er især folk fra Nordsjælland eller København, der sætter pris på, at de ikke behøver køre mere end tre kvarter, før de står med græs under fødderne i sommerhuset. Eller kan køre direkte på arbejde om morgenen fra sommerhuset. Og så er det livsnydere, som ikke blot er sultne efter god mad, men også smukke ting. Der er et enormt kreativt miljø i Hundested med flere kunsthåndværkere, glaspustere og møbelsnedkere, hvilket taler til mange.

Hvad gør I for at tiltrække købere til liebhaver-sommerhusene i Hundested?

Vi sørger selvfølgelig altid for at markedsføre på alle relevante kanaler, når et nyt attraktivt sommerhus bliver sat til salg, både online og ved at annoncere i relevante trykte medier. Her lægger vi stor vægt på bl.a. at fremhæve livet på havnen med lystsejlere, krydstogtskibe, der lægger til i ny og næ, og de mange fiskekuttere med daglige rationer af friskfanget fisk. Generelt forsøger vi – ud over at tale til æstetikerne – også at henvende os til gourmanden ved at promovere de mange delikatesser, området byder på. Fx lokale ølbryggerier og gårdbutikker med friske kødudskæringer.

 

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig