Hussalget i Silkeborg steg med knap 20 pct. i første halvår

Det lokale boligmarked i Silkeborg summer fortsat af aktivitet efter et første halvår af 2018, hvor hussalget steg med knap 20 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Både antallet af salg, huspriserne og salgstiderne ligger på et rigtigt fint niveau, forklarer lokal ejendomsmæglerbutik.

Mens boligmarkedet i flere kommuner rundt omkring i landet mistede lidt af pusten i årets første seks måneder, har tilfældet været et helt andet i Silkeborg Kommune. Her fortsatte boligmarkedet nemlig de flotte takter fra 2017, hvor var der i forvejen så godt gang i salget, at 580 villaer og rækkehuse skiftede ejer, hvilket gjorde 8600 Silkeborg til det postnummer, hvor der i 2017 blev solgt næstflest huse i hele Danmark. Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig en flot fremgang i hussalget, da der i første halvår 2018 blev solgt 505 huse, hvilket er 18 pct. flere end i samme periode sidste år.

Bedre end forventet
Den store vækst overrasker ikke ejendomsmæglerbutikken EDC Poul Erik Bech i Silkeborg, som ved årets start forventede, at 2018 ville blive endnu et godt år for det lokale boligmarked. ”Efter så flot et 2017 og med et stagnerende boligmarked i flere kommuner er det dog stadig imponerende, at det lokale boligmarked stadig har så positiv en udvikling. Men det skyldes bl.a., at der stadig er mange med lejlighed i Aarhus, som rykker
ud af byen og nyder godt af det gode bytteforhold, der er mellem lejlighed i byen og et hus herude, da mange stort set kan bytte en mindre lejlighed i København ud med et stort hus i Silkeborg for næsten de samme penge,” forklarer den lokale mæglerbutik. Sammenligner man hussalget i første halvår 2018 med tidligere år, giver det et endnu tydeligere billede af, hvor stor handelsaktiviteten er i Silkeborg i år. De 505 hussalg er således mere end en fordobling af tallet fra samme periode i 2012, hvor der blot blev solgt 239 villaer og rækkehuse.

Solgt huse for mere end 1 mia. kr.
Udover den store handelsaktivitet kan boligmarkedet i Silkeborg Kommune også notere sig en pæn udvikling i boligpriserne. Den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter i kommunen er efter et lille dyk i begyndelsen af året igen steget, så den i juli måned lå på knap 14.000 kr. ”Den store efterspørgsel på huse i området smitter selvfølgelig også af på boligpriserne, som er tilbage på nogenlunde samme niveau, som før de fladt i starten af året. Så alt
i alt er det lokale boligmarked virkelig i topform, og holder det kadencen i andet halvår, nærmer vi os endnu et rekordår,” lyder det fra Silkeborg-mæglerne. Det stigende antal hussalg og de stigende boligpriser betød, at der i første halvår 2018 blev solgt huse for i alt 1,1 mia. kr., hvilket er godt næsten 200 mio. kr. mere end samme periode sidste år, hvilket svarer til en stigning i den samlede købesum på 24 pct.

 

 

 

Vil du vide hvad din bolig er værd?

– Klik og bestil en gratis vurdering