Kolding – Strandhuse har det hele – Et unikt og populært område

Et par kilometer øst for Kolding centrum ligger et af trekantsområdets mest eksklusive og eftertragtede kvarterer. I Strandhuse på nordsiden af fjorden ligger store og flotte villaer som perler på en snor med en udsigt over vand og by, som tiltrækker købestærke boligkøbere fra hele landet. Den lokale mægler Mads Frees Clausen fra EDC Poul Erik Bech i Kolding giver sin forklaring på, hvad der gør Strandhuse til et unikt og populært område.

Hvorfor er Strandhuse populært?

Det er først og fremmest på grund af beliggenheden. Strandhuse er drømmen for mange boligkøbere i området, da det ligger rigtig godt i naturskønne omgivelser med udsigt over fjorden og med en sydvendt orientering, som giver optimale solforhold hele dagen. Derudover er der en rigtig god og eftertragtet skole, Lyshøjskolen, gode indkøbsmuligheder med dagligvarebutikker og specialbutikker i nærheden, ligesom der også kun er få kilometer ind til Kolding centrum og gode tilkørselsmuligheder til motorvejen, som blot ligger få minutters kørsel væk, men samtidig ikke så tæt på, at den giver støjgener. Så alt i alt har den stort set alt, som eksempelvis børnefamilier har på deres ønskeliste.

Hvordan ser markedet i Strandhuse ud i øjeblikket?

Boligmarkedet i området har været godt de senere år og der er også godt gang i den i øjeblikket. Stort alle typer huse bliver solgt hurtigt og til gode priser. Vi kan virkelig se, at Strandhuse er populært, da prisniveauet er et pænt stykke over gennemsnittet for området generelt. For nylig blev der solgt en villa til godt 20 mio. kr., så prisniveauet kan nogle gange nærmest nærme sig niveauet fra Risskov ved Aarhus eller Bredballe ved Vejle, som Strandhuse egentlig også er Koldings pendant til.

Hvem er den typiske køber?

Der er mange yngre børnefamilier, der søger derud, mens vi ser en del fra den ældre generation, der gerne vil sælge og flytte ind til midtbyen i noget mindre. Generelt er der ret mange købestærke kunder, hvilket bl.a. hænger sammen med, at vi kan se, at flere og flere flytter til Kolding, også fra København og andre store byer. Det skyldes bl.a., at Kolding sin centrale placering og gode trafikale muligheder ligger indenfor kort køreafstand til en del større byer og virksomheder.

Hvad efterspørger de?

Naturen er den helt store sællert. Så det er i høj grad havudsigt, der betyder meget, hvorfor huse i første række til fjorden er i højeste kurs. Vi har set ret mange handler de senere år med ældre huse, der er blevet revet ned, hvorefter der bliver opført et nyt, da det ofte i højere grad er beliggenheden frem for selve huset, som folk går efter i det her område.

 

Bestil en gratis vurdering af din bolig