Mange købere i Esbjerg

Lejligheder og parcelhuse går som varmt brød i Esbjerg, og nogle gange kan sælgere vælge mellem køberne, siger Thomas Eenberg fra EDC Poul Erik Bech. I Storkøbenhavn er priserne for især ejerlejligheder begyndt at bremse op, men i Esbjerg går det fortsat stærkt på boligmarkedet.

”Overordnet er der godt gang i det hele: Vi ser nye projekter, der er godt salg af ejerlejligheder og godt salg af villaer. Det går rigtig godt med korte liggetider og stigende priser,” fortæller Thomas Eenberg, partner i EDC Poul Erik Bech i Esbjerg, der også har afdeling i Hjerting.

Flere yngre og seniorer

Det positive marked hænger sammen med den høje beskæftigelse og med tilflytningen til Esbjerg, der nyder godt af positionen som landets førende energiby.

Indbyggertallet i kommunen har, efter en pause i årene 2012-13, igen været stigende de seneste fire år, og rådhuset venter, at tendensen fortsætter de næste fem år. Fx kommer der næsten 1.700 flere i aldersgruppen 25-39 år, hvor mange etablerer sig i den første ”rigtige” bolig efter tiden i ungdomsbolig.

”For ejerlejligheder har vi set pæne prisstigninger det sidste år, og særligt i det centrale Esbjerg, oplever vi stor efterspørgsel. Alt omkring 60-80 kvadratmeter har stor interesse blandt førstegangskøbere, og også lejligheder til 1,0-1,2 millioner kroner er meget efterspurgte, især hvis de er i god stand,” siger Thomas Eenberg.

Han påpeger, at byen mangler rækkehuse til fx seniorer, der vil udskifte parcelhuset med noget, som er mindre og lettere at holde. Gruppen af 65-79-årige vokser ifølge kommunens prognose med mere end 1.100 mennesker.

Flere købere

Også parcel- og rækkehuse er ifølge EDC Poul Erik Bech-mægleren lette at afsætte:

”Der er stor interesse i både Esbjerg by, Esbjerg V og Esbjerg N. Ikke mindst huse til 1½-2½ millioner går hurtigt – og de indflytningsklare går endda meget hurtigt. Samtidig er der fin aktivitet for huse i prisklassen 2½-4 millioner.”

Efterspørgslen på velholdte og ligefrem indflytningsklare boliger hænger ifølge Thomas Eenberg sammen med opsvinget og den stærke økonomi, som gør en del købere mere kræsne end tidligere.

”Et andet udslag af de gode tider er, at vi ofte ser flere meget interesserede købere og derfor er begyndt at lade sælger tage imod flere købstilbud.”

 

Overvejer du at sælge?

Kontakt mig for en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig