Nu kommer der endelig nye andelsboliger i Randers

Sporbyen Scandia vil på sigt rumme mange boliger, og nu er en bebyggelse med 31 nyopførte andelsboliger på vej til området. Boligerne er de første nye andelsboliger i nyere tid i Randers, og vil blive præsenteret nærmere på et informationsmøde torsdag den 24. oktober.

Sporbyen Scandia er i disse dage under forvandling til en ny, grøn bydel med masser af attraktive boliger, idrætsfaciliteter og på sigt butikker, cafeer og meget mere. Visionen er, at den nye bydel skal have en blandet beboersammensætning. Derfor opføres boliger på arealet til familier, ældre og unge – og der kommer både leje-, ejer- og andelsboliger. Sidstnævnte bliver de første af sin slags i Randers i 10 år.

Ny bydel skal være for alle

Det er Arne Andersen Vrå, som står bag andelsboligerne i Sporbyen Scandia, og her har man store forventninger til projektet. Han mener, at projektet en oplagt mulighed for at være med til at skabe en bebyggelse i bydelen, som lige netop gør bydelen mangfoldig.
”Vi får mulighed for at skabe rammerne om en hel lille by, der får en god blanding af almene boliger, lejeboliger, ejerboliger og nu Andelsboliger,” siger Arne Andersen, og tilføjer:
”Sporbyen Scandia får familieboliger, seniorboliger og boliger til de mennesker, hvor børnene er fløjet fra reden. Andelsboligerne bliver med små haver/terrasser i stueplan, og store rummelige altaner på de øvrige etager. Det bliver samtidig en grøn bydel – hvor nærheden til fjorden, kolonihaverne og Sporbyens faciliteter vil være i gåafstand fra bebyggelsen. Sporbyen er et så markant og historisk område i Randers, som gennem årene har været med til at præge byen. Vi er derfor glade for, at vi kan være med til at omdanne og hylde dette områdets historiske betydning, og samtidig skabe liv for nye beboere.”

De i alt 31 andelsboliger er på mellem 94 og 131 kvadratmeter.

Sløret løftes for nye andelsboliger på informationsmøde

De nye andelsboliger i Randers præsenteres for første gang på torsdag den 24. oktober kl. 17 – 18 i Sporbyen Scandia, hvor man fra Udbyhøjvej kan følge skiltene. Her deltager Arne Andersen Vrå, og Arkitekten bag projektet vil fortælle om tankerne bag boligerne, og EDC Poul Erik Bech vil komme med informationer om det kommende projekt, i Sporbyens Showroom.

Søren Kellberg fra EDC Poul Erik Bech har store forventninger til det kommende projekt.

”Andelsboliger i Randers sælges rigtig godt for tiden, konceptet tiltaler mange såfremt der er styr på foreningen, belåning mv. Med en nystiftet andelsboligforening, så ser vi en unik mulighed for at stifte en forening med en attraktiv belåning og med en ejendom som er nyopført, tidssvarende og selvfølgelig med elevator. Dermed kommer komforten i fokus, og det er derfor vores forventning, at konceptet vil tiltale mange kunder med ønsket om at flytte i ny bolig.”

Teamet bag projektet vil præsentere både plantegninger, materialer i projektet og selvfølgelig prisniveauer, ligesom nogle af de generelle spørgsmål til andelsboliger og andelsboligkonceptet vil blive gennemgået.  Der vil altså blive rig lejlighed til at kaste første blik på de nye andelsboliger – og opleve lidt mere af Sporbyen Scandia.