Silkeborg har fået vokseværk – nærmer sig 95.000 indbyggere

De seneste fem år er befolkningstallet i Silkeborg steget med mere end tre procent. Befolkningsvæksten ser ud til at fortsætte i samme tempo de kommende år, hvilket vil komme boligejerne til gode, forudser mæglerbutikken EDC Poul Erik Bech i Silkeborg.

Vi bliver stadig flere og flere indbyggere i Silkeborg, viser tal fra Danmarks Statistik. De seneste fem år har væksten været på mere end tre procent, hvor tallet er steget fra knap 90.000 til lidt over 92.000 indbyggere i 2018. Alene i løbet af 2017 voksede Silkeborg Kommunes befolkningstal med knap 800.

33 pct. flere tilflyttere siden 2009
En af grundene til befolkningsvæksten er det stigende antal tilflytninger til kommunen. I Silkeborg Kommune kunne man sidste år byde velkommen til mere end 5.000 nye borgere, og der blev i 2017 registreret godt 4.300 tilflytninger fra andre danske kommuner, hvilket er en stigning på 33 pct. siden 2009.

Hos EDC Poul Erik Bech i Silkeborg har man også kunnet se en mærkbar ændring i flytteaktiviteten de senere år.

”De seneste par år har det økonomiske opsving og den positive udvikling i vores kommune også smittet af på flyttemønstrene og boligmarkedet, hvor aktiviteten igen blev høj,” forklarer mæglerbutikken.

Godt 95.000 indbyggere om 5 år
Den positive udvikling i befolkningstallet forventes at fortsætte de næste mange år, da befolkningsprognoser anslår, at antallet af borgere i Silkeborg i gennemsnit vil stige med ca. 500 hvert eneste år, så befolkningstallet i 2023 vil være tæt på 95.000.

”En øget befolkningstilvækst vil føre til en øget boligefterspørgsel og prisstigninger på villaer og parcelhuse, også selvom vi i øjeblikket ser et stort ”byggeboom”, hvor der opføres mange nye boliger i Silkeborg. Der er nemlig en tendens til, at der bliver bygget flere etageboliger og rækkehuse end parcelhuse i Silkeborg Kommune,” lyder vurderingen fra EDC Poul Erik Bech.

 

 

 

Vil du vide hvad din bolig er værd?

– Klik og bestil en gratis vurdering