Solrød har fået vokseværk – indbyggertallet slår rekord

De seneste fem år er befolkningstallet i Solrød steget med mere end seks procent og er højere end nogensinde før. Befolkningsvæksten ser ud til at fortsætte i samme tempo de kommende år, hvilket vil komme boligejerne til gode, forudser ejendomsmægler Frank Djelert fra EDC Poul Erik Bech / Kurt Hansen.

Vi bliver stadig flere og flere indbyggere i Solrød, viser tal fra Danmarks Statistik. De seneste fem år har væksten været mere end seks procent, hvor tallet er steget fra knap 21.000 til lidt over 22.500 indbyggere i 2018. Alene i løbet af 2017 voksede Solrød Kommunes befolkningstal med godt 370.

Fordobling i antallet af tilflyttere
En af grundene til befolkningsvæksten er det stigende antal tilflytninger til kommunen. I Solrød Kommune kunne man sidste år byde velkommen til næsten 2.000 nye borgere, og der blev i 2017 registreret godt 1.700 tilflytninger fra andre danske kommuner, hvilket stort set er en fordobling af tilflyttertallet på 10 år.

Hos EDC Poul Erik Bech / Kurt Hansen har man også kunnet se en mærkbar ændring i flytteaktiviteten de senere år.

”De seneste par år har det økonomiske opsving og den positive udvikling i kommunen smittet af på flyttemønstrene og boligmarkedet, hvor aktiviteten igen blev høj,” forklarer partner og mægler Frank Djelert.

Godt 1.000 ekstra indbyggere om 5 år
Den positive udvikling i befolkningstallet forventes at fortsætte de næste mange år, da befolkningsprognoser anslår, at antallet af borgere i Solrød i gennemsnit vil stige med ca. 200 hvert eneste år, så befolkningstallet i 2023 vil være steget med cirka 1.000 til godt 23.500 indbyggere.

”En øget befolkningsvækst vil føre til en øget boligefterspørgsel og prisstigninger på villaer og parcelhuse. Som boligejer betyder det, at ens ejerbolig er blevet en mere eftertragtet vare, hvorfor både efterspørgslen og priserne er steget igen de seneste måneder, mens salgstiderne til gengæld er faldet ,” forklarer Frank Djelert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide hvad din bolig er værd?

– Klik og bestil en gratis vurdering