Solrøds boligmarked er fortsat i topform

Det lokale boligmarked i Solrød summer fortsat af aktivitet efter et første halvår af 2018, hvor hussalget steg med 5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Både antallet af salg, huspriserne og salgstiderne er tæt på rekordniveau, forklarer lokal ejendomsmægler.

Mens boligmarkedet i flere kommuner i Region Hovedstaden mistede lidt af pusten i årets første seks måneder, har tilfældet været et helt andet i Solrød Kommune. Her fortsatte boligmarkedet nemlig de flotte takter fra 2017, hvor der i forvejen var så godt gang i salget, at 359 villaer og rækkehuse – svarende til godt hver 17. hus – skiftede ejer. Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig en flot fremgang i hussalget, da der i første halvår 2018 blev solgt 226 huse, hvilket er 5 pct. flere end i samme periode sidste år.

Bedre end forventet
Den store vækst overrasker til en vis grad ejendomsmægler og partner hos EDC Poul Erik Bech / Kurt Hansen, Frank Djelert, som ved årets start forventede, at det lokale boligmarked ville stabilisere sig lidt ovenpå et 2017 i voldsom vækst. ”Efter så flot et 2017 og med et stagnerende boligmarked i flere kommuner tæt ved København er det imponerende, at det lokale boligmarked stadig har så positiv en udvikling. Men det skyldes bl.a., at der
stadig er mange med lejlighed i København, som rykker ud af byen og nyder godt af det gode bytteforhold, der er mellem lejlighed i byen og et hus herude, da mange stort set kan bytte en mindre lejlighed i København ud med et stort hus i Solrød for næsten de samme penge,” forklarer Frank Djelert.

Sammenligner man hussalget i første halvår 2018 med tidligere år, giver det et endnu tydeligere billede af, hvor stor handelsaktiviteten er i Solrød i år. De 226 hussalg er således næsten en tredobling af tallet fra samme periode i 2012, hvor der blot blev solgt 76 villaer og rækkehuse.

Solgte huse for knap trekvart milliard kr.
Udover den store handelsaktivitet kan boligmarkedet i Solrød Kommune også notere sig  en pæn stigning i boligpriserne, som er tæt på rekordniveau. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen er efter et lille dyk i begyndelsen af året igen steget, så den i juli måned lå på knap 23.000 kr.  ”Den store efterspørgsel på huse i området smitter selvfølgelig også af på boligpriserne, som er steget med mere end 12 pct. på et år, ligesom det også betyder, at salgstiderne ligger i den lave ende. Så alt i alt er det lokale boligmarked virkelig i topform, og hvis det holder kadencen i andet halvår, nærmer vi os endnu et rekordår,” lyder det fra ejendomsmægler Frank Djelert.
Det stigende antal hussalg og de stigende boligpriser betød, at der i første halvår 2018 blev solgt huse for i alt 726 mio. kr., hvilket er godt 94 mio. kr. mere end samme periode sidste år, hvilket svarer til en stigning i den samlede købesum på 15 pct.

 

 

 

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Start med en gratis og uforpligtende vurdering af din bolig