Udsigten skal vække opsigt – flest købere drømmer om havudsigt

Når boligkøberne giver frit løb for boligdrømmene, peger størstedelen på, at de ønsker sig udsigt. Den mest populære udsigt er havudsigt, som hver tredje dansker drømmer om. Generelt er beliggenheden en afgørende faktor, både når vi skal købe villa eller lejlighed, forklarer to mæglere, der formidler eksklusive ejendomme.

Drømmer du om at bo med udsigt til vand, skov eller anden natur, er du bestemt ikke alene. Faktisk er udsigt det foretrukne kriterie, hvis boligsøgende kan vælge frit. Det viser en undersøgelse blandt mere end 1.300 boligsøgende i EDC’s køberkartotek. Her svarer 33 pct., at de finder havudsigt mest attraktivt, når de skal vælge beliggenhed.

Det tal overrasker langt fra ejendomsmægler og afdelingsleder i EDC Poul Erik Bech i Kolding, Mads Frees Clausen, som formidler eksklusive ejendomme i et af trekantsområdets mest eftertragtede kvarterer, Strandhuse ved Kolding Fjord.

“Vi oplever, at det absolut er beliggenhed – og i særdeleshed havudsigt – der er den afgørende faktor, når liebhaverkøbere er på udkig efter ny bolig. Vi har rigtig mange boligsøgende, der spørger helt specifikt efter netop havudsigt, når de kigger efter ny bolig. Det skyldes nok i høj grad, at beliggenheden er en ting, du ikke rigtig kan ændre på efterfølgende, hvorimod du som regel kan lave om på selve boligen ved at renovere eller bygge nyt,” forklarer Kolding-mægleren.

Beliggenhed er andet end havudsigt

Mads Frees Clausen forklarer, at selvom havudsigt og naturskønne omgivelser er vigtige, er det ikke det eneste, de boligsøgende fokuserer på i forhold til beliggenhed.

“Der må samtidig også gerne være tæt på by og med et levende nærområde med indkøb, specialbutikker, gode transportmuligheder samt restauranter og cafeer. Og så er det selvfølgelig også vigtigt med en god og velfungerende skole, hvis man har skolebørn,” forklarer han.

Netop nærheden til bylivet og dets mange muligheder er også de beliggenhedsfaktorer, som Karina Kjærsgaard, mægler i EDC Poul Erik Bech på Frederiksberg, peger på gør sig gældende, når potentielle liebhaverkøbere kigger efter lejlighed i byen. Her er det selvsagt ikke havudsigt, folk efterspørger.

“Når man vælger at købe lejlighed i byen, tilvælger man bylivet. Så der vil de fleste gerne bo tæt på restauranter, cafeer og butikker, ligesom det også er vigtigt med gode muligheder for offentlig transport som eksempelvis metro,” forklarer Frederiksberg-mægleren.

Et grønt frirum

Karina Kjærsgaard oplever dog i meget høj grad, at også de boligsøgende i byen er på udkig efter udsigt og natur, som vægter højt, når der skal købes lejlighed.

“Frederiksberg er populært, da kvarteret er lidt mere grønt end de andre brokvarterer i det centrale København. Vi kan se, at det er populært at bo i nærheden af grønne områder som Frederiksberg Have og Landbohøjskolen, ligesom søerne også er i høj kurs. Der er også rigtig mange, der efterspørger altan, tagterrasse eller andre udearealer. Der er et behov for at have mulighed for udeliv, selvom man bor i byen. Mange har brug for et pusterum, når de kommer hjem efter en travl hverdag,” fortæller hun.

I Kolding kan Mads Frees Clausen også nikke genkendende til, at de naturskønne omgivelser af mange boligkøbere ses som et frirum i en travl hverdag.

“De naturskønne omgivelser giver folk mulighed for at have et sted derhjemme, hvor de kan sidde og afstresse. Her kan de komme lidt på afstand fra en travl hverdag og drømme sig væk med et glas hvidvin på terrassen og med en fantastisk udsigt,” vurderer Kolding-mægleren.

 

Bestil en gratis vurdering af din bolig