Jagten på de første lejere til stort boligprojekt i ny Aarhus-bydel er startet

Udlejningen af de første butikslejemål og lejeboliger i Trianglen-byggeriet, der ligger i det nye brokvarter Aarhus K, er sat i gang. CASA har udviklet projektet, en tysk investor står bag og EDC Projekt Poul Erik Bech og EDC Erhverv Poul Erik Bech er valgt til at stå for udlejningen af projektboliger og detaillejemål.

Seks detaillejemål og 367 lejeboliger. Dét rummer det nye Trianglen-byggeri, der fra maj slår dørene op for en lang række nye lejere. Udlejningen af første etape blev allerede skudt i gang med Åbent Hus søndag den 10. februar.

Den trekantede karré-bebyggelse ligger på Søren Frichs Vej samt Dirch Passers Gade og Otto Brandenburgs Gade tæt på kulturproduktionscentret Godsbanen i det nye Godsbaneområde, også kaldet Aarhus K, som ligger i gå- og cykelafstand fra Aarhus midtby. Trianglen er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema Architects og opført af CASA A/S. Investoren bag 196 af lejeboligerne er Bayerische Versorgungskammer (BVK), som er Tysklands største offentlige pensionskasse, mens investeringen forvaltes af CapMan Real Estate, og ejendomsadministrationen varetages af Cura Management.

Allan Brandt er projektchef hos CASA A/S, der også ejer erhvervslejemålene i bygningen. Han fremhæver byggeriets centrale placering som en stor kvalitet, da det ligger inden for Ringgaden, der ligger rundt om Aarhus midtby, og kun fem minutters gang fra Åen, der løber centralt i byen.

”Det er en meget attraktiv beliggenhed, der taler lige ind i trenden for at have alle byens tilbud inden for rækkevidde,” siger Allan Brandt.

Men det er ikke kun den centrale beliggenhed tæt på byens mange tilbud, der er unikt for Trianglen-byggeriet. Det placerer sig også i et område, der emmer af historie og kreativitet, hvor DSB indtil år 2000 havde godsbaneområde, og kulturproduktionscentret Godsbanen siden 2012 har været omdrejningspunkt for kunstarter som scene-, billedkunst og litteratur.

Stor interesse

Cura Management er valgt som administrator og har det overordnede ansvar for udlejningen af boligerne, på vegne af CapMan. Til at udleje boligerne faldt valget på EDC Projekt Poul Erik Bech med sin store erfaring med volumenudlejninger. Det fortæller Lars Frederiksen, CEO og partner i Cura Management:

”Vi havde selvfølgelig et ønske om at alliere os med de mæglere, der er bedst til opgaven. Og her faldt valget på EDC Projekt Poul Erik Bech, der unægtelig har prøvet det rigtig mange gange før.”
Dennis Ankersø er projektsalgschef for EDC Projekt Poul Erik Bech i Aarhus og står i spidsen for udlejningen af 196 af lejeboligerne. Han beskriver, at interessen for boligerne har været stor.
”Åbent Hus gik over al forventning. Vi har haft mere end 700 personer til Åbent Hus og har allerede udlejet næsten halvdelen af første etape, som omfatter 67 boliger. Vi forventer at flere kommer til i ugens løb, i takt med at flere tager beslutning om den boligtype, de ønsker,” fortæller han.

”Den store interesse kan også hænge sammen med, at Trianglen byder på en bred palet af boliger, der taler til mange typer af lejere. Faktisk kan vi byde på 24 forskellige slags lejligheder, der både kan bruges som par- og deleboliger,” siger Dennis Ankersø.

Butikslejemål skal skabe liv

Trianglen indeholder detaillejemål i stuen, som skal skabe liv i gadeplanet. Frank Heskjær, retailchef for EDC Erhverv Poul Erik Bech, står for udlejningen af tre butikslejemål. Han fortæller, hvordan Trianglens centrale beliggenhed samt de kreative impulser fra Godsbanen kan være attraktivt for flere detailkæder:

”Søren Frichs Vej er blevet en hovedfærdselsåre, da den løber fra Thorvaldsensgade til Ringgaden, hvilket gør Trianglen til et unikt knudepunkt. Samtidig kan butikslejemålene også være oplagte for bl.a. interiør- og livsstilsbutikker, der kan spille godt sammen med områdets kreative ånd og passe godt ind i lokalerne med deres rå look, højt til loftet og store glasfacader.”

Frank Heskjær fremhæver også, at der med de nuværende beboere i bl.a. Åhusene, som også ligger i Aarhus K-kvarteret, allerede er et stort kundegrundlag for at etablere forskellige typer af detailbutikker.