NORMAL med tårnhøje væk­stam­bi­tio­ner på ingen måde mætte

Den populære detailkæde NORMAL har på kun 11 år rundet 682 butikker i 8 lande. De danske butikker tæller 145 og flere byer åbner butik nr. 2 eller 3. Den ekspansive vækststrategi gør, at flere og flere butikker også åbner i mindre handelsbyer. EDC Erhverv Poul Erik Bech har hjulpet med at finde de helt rigtige placeringer og størrelser af butikker i en række byer i hele landet.

NORMAL har taget Danmark med storm med et stort sortiment på mere end 4.000 varenumre af varer som deodoranter, shampoo, barberblade, makeup, rengøringsartikler, slik og mobiltilbehør. Det er både kendte mærkevarer og basisprodukter til en fast lav pris. Christa Nesheim, Expansion Manager i NORMAL, siger:

“Som alle andre detailbutikker ønsker vi velbeliggende butikker med god kundestrøm og synlighed. Vi placerer os meget gerne sammen med gode, velkendte naboer, så vi kan frekvensdele og sammen stå stærkere. Vi etablerer os i lejemål med et minimums detailareal på 320 m² netto, plus 80-90 m² lager og dertil personalerum, kontor og toiletter.”

“Forholdene skal helt overordnet være i orden, så logistikken med et højt varetryk og varelevering flere gange ugentligt fungerer optimalt. Vores præference er derfor, at varelevering foregår fra bagsiden af vores butikker, så vi undgår, at nye varer skal ind gennem hoveddøren og igennem vores labyrint-formede butikker. På den måde sikrer vi en fornuftig drift.”

Ikke mætte
Christa Nesheim fortsætter: “Andre afgørende faktorer for valg af lejemål er loftshøjde, facader, parkeringsmuligheder, omgivelser m.m. Vi har vækstet meget herhjemme og ser fortsat et fint potentiale. Og vi er også bevidste om i, hvilke byer vi ønsker butik eller flere butikker og hvor vi har nået en mæthedsgrænse.”

“Vi har i flere mindre byer bevist, at der er plads til os, når vi er placeret det helt rigtige sted med mange besøgende, centralt i bymidten. Vores vækststrategi har ikke kun noget at gøre med, hvor mange indbyggere, der er i en given by. For os handler det lige så meget om, at der er et godt by- og detailliv og en god lokal opbakning. Overordnet er vores tilstedeværelse i shoppingcentre godt dækket ind, ligesom den er det i de fleste større byer. Storkøbenhavn har fortsat et stort potentiale og forbrugerne efterspørger os livligt, så der arbejder vi naturligvis også på at realisere flere Normal butikker.”

Fra store byer til hele landet
Som Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed og som landsdækkende mægler med 19 erhvervscentre, har EDC Erhverv Poul Erik Bech hjulpet NORMAL med at finde egnede butikslokaler i en lang række byer herhjemme. Fra Silkeborg på en af de absolut bedste placeringer på Torvet 2 til en af de nyeste butikker, der netop er åbnet på Søborg Hovedgade i Storkøbenhavn.

Frank Heskjær, Head of Retail i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, siger: “Ligesom mange andre store detailvirksomheder – og især dem der gør det ekstraordinært godt og vækster, har vi et tæt samarbejde. Vi har løbende dialoger med NORMAL på tværs af landet om de ønsker og behov, de har for nye butikker. Vi har været med på sidelinjen på deres vækstrejse, siden de startede. Vi har oplevet, at de fra starten havde fokus på de store byer til nu at have fokus på rigtig mange byer, hvilket vi som landsdækkende mægler mange gange har hjulpet dem med.”

Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Nordjylland, supplerer: “Vi har for nylig hjulpet NORMAL med at finde egnede lokaler i både Hirtshals og Farsø. I takt med deres succes og ekspansion bliver flere og flere byer interessante for dem, og ikke mindst de rigtige placeringer i disse byer er vigtigt for dem. Vi er selvfølgelig meget glade for at kunne hjælpe dem med en række nye lokationer. Det er samtidigt dejligt at se, at de kan være med til at understøtte et godt byliv også i de lidt mindre byer. Det er alt sammen med til at holde bymidtene i gang, da andre butikker gerne vil være tæt på en NORMAL-butik.”

Han fortsætter: “Vi er ofte i dialog med dem for at sikre, at vi hele tiden er up-to-date og kan hjælpe dem med at finde lokationer til deres nuværende behov. Det har været virkelig spændende at følge deres vækst, og der er intet, der tyder på, at de stopper lige med det samme. Danskerne har i den grad taget konceptet til sig, så vi forventer bestemt at kunne fortsætte med at hjælpe dem fremover også.”

Læs Detail Fokus

Frank Heskjær

Head of Retail
Telefon: 58587879
Mobil: 53307374
E-mail: fth@edc.dk

Martin Brasholt Mikkelsen

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587576
Mobil: 20671250
E-mail: mbm@edc.dk