Et særsyn skyder op i Randers: Rift om nyopførte andelsboliger i Sporbyen Scandia

En ny andelsforening skyder i vejret i Sporbyen Scandia, og allerede den 1. december 2021 vil boligerne stå klar til de nye andelshavere. Andelsforeningen Sporbyen bliver den eneste nye andelsforening med lejligheder i Randers gennem mere end 10 år, og det er en af grundene til, at boligerne går som varmt brød. Arne Andersen Vrå er totalentreprenør på projektet, og EDC Projekt Poul Erik Bech står for salget af boligerne, hvor 10 ud af 15 boliger i den nye forening allerede er solgt.

Visionen med Sporbyen Scandia er at skabe en mangfoldig bydel med en blandet beboersammensætning, og derfor bliver ejendommene i området forskellige i arkitekturen, og der kommer både lejeboliger, ejerboliger og andelsboliger. Opførslen af de nye andelsboliger er langt, og der er allerede solgt 10 ud af 15 boliger i Andelsforeningen Sporbyen. Søren Kellberg, ejendomsmægler i EDC Poul Erik Bech Randers C, siger:

”Vi oplever stor interesse for andelsboligerne, der er godt gang i salget, og vi holder åbent hus den 2. maj 2021. Det tiltaler mange at blive en del af en nystiftet andelsforening, hvor man i en nyopført ejendom har en unik mulighed for at stifte en forening med en attraktiv belåning. Det er noget helt særligt, som man ikke har haft mulighed for i Randers i over 10 år. De 94-132 m2 store boliger på 3-4 værelser er meget attraktive og indrettes i en skandinavisk stil med kvalitetsmaterialer, som sikrer en nem vedligeholdelse og er perfekt til en moderne livsstil. Det er også et stort plus, at det er muligt at få indflydelse på materialevalg og mindre tilpasninger af indretningen på det forholdsvist tidlige stadie i projektet.”

”Andelsboligerne kommer til at have rummelige altaner og et stort køkken/alrum med god plads til både spise- og opholdsafdeling. Lejlighederne bliver med gulvvarme overalt, og badeværelserne får klinker på gulv, store brusenicher og plads til boligens vaskesølje. Derudover er der til andelsboligerne p-pladser lige uden for døren i nyt p-hus. Alt i alt tiltaler både boligerne, priserne og placeringen på den nye andelsforening mange købere – lokale såvel som fra oplandet omkring Randers.”

En bydel for alle

Sporbyen Scandia er i disse dage under forvandling til en ny, grøn bydel med masser af attraktive boliger, idrætsfaciliteter og på sigt butikker, cafeer og meget mere. Kimbo Byg er bygherre på andelsboligforeningen, og Arne Andersen Vrå er totalentreprenør. De står også bag de 67 nyopførte ejerboliger i Sporbyen Scandia, som stod færdigbygget i efteråret 2020, og som EDC Poul Erik Bech har formidlet salget af. Projektudviklingsdirektør Arne Andersen fortæller:

”Det er fantastisk at arbejde på Sporbyen Scandia, da man har mulighed for at skabe rammerne om en hel lille by. Sporbyen Scandia bliver et mangfoldigt sted, hvor folk kommer hinanden ved på kryds og tværs, og derfor etablerer vi også et gårdhavemiljø med hyggelige omgivelser, som vi håber bliver samlingspunktet for Andelsforeningen Sporbyen. De kommende andelshavere får glæde af at bo i en grøn bydel, hvor nærheden til fjorden, kolonihaverne og Sporbyens faciliteter vil være i gåafstand, ligesom man finder indkøbsmuligheder i området og er lige i nærheden af midtbyen.”

”Visionen for Sporbyen er at skabe en kreativ bydel med sin egen identitet båret af stedets unikke industrielle historie, som gennem årene har været med til at præge byen. Områdets helhed og de gamle bygninger skal fortælle historien om stedet og bevare de markante industrihistoriske bygningstræk langt ud i fremtiden. Vi er meget glade for, at vi kan være med til at omdanne og hylde dette områdes historiske betydning og samtidig skabe rammerne om et godt liv for nye beboere.”

Læs mere om Sporbyen Scandia og Andelsforeningen Sporbyen.

Kort om Andelsforeningen Sporbyen

  • Indflytning den 1. december 2021
  • Boligstørrelser på 94-131 m2
  • Indskud på 629.600-791.100 kr.
  • Boligafgift på 5.232-6.755 kr.

Søren Kellberg

Afdelingsleder, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587715
Mobil: 21233703
E-mail: ske@edc.dk