Bæredygtig tekstilsortering flytter til stor produktionsejendom i Bjerringbro

NewRetex, der indsamler tekstilaffald til genanvendelsesformål, har netop købt en stor lager- og produktionsejendom på knap 5.000 m² i Bjerringbro. Fremover vil tonsvis af tekstiler blive sendt til og fra ejendommen for at blive genbrugt, så tøjet igen kan få nyt liv. EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg har formidlet salget af ejendommen, der ikke var længe om at blive solgt.

NewRetex indsamler og sorterer hver uge enorme mængder tekstilaffald. Til sorteringsfasen benyttes højteknologiske og automatiserede robotter, der på baggrund af kvalitet og farve, sorterer tøjet, så langt mere tekstilaffald kan genanvendes og indgå i en cirkulær økonomi. Genanvendelsesvirksomheden har netop købt en 4.945 m² stor produktionsejendom i Bjerringbro på Busbjergvej 76.

”Det er vigtigt at tage vare på jordens ressourcer, og vi skal benytte dem mere hensigtsmæssigt. Netop derfor er vi sat i verden. Vores eksistensgrundlag er, at endnu mere aflagt tøj kan blive til tøj igen. Vi modtager mange tons tøj- og tekstilaffald hver uge, bl.a. fra den affaldsfraktion, der kommer fra kommunerne, som så bliver sorteret og gjort klar til at blive genanvendt her hos os, så de kasserede produkter kan få nyt liv,” fortæller Morten Balle, CTO og grundlægger af NewRetex, der fortæller, at anlægget skal kunne køre på fuld skala og sortere 40.000 tons tekstil-affald om året.

Han fortsætter: ”Ejendommen på Busbjergvej 76 matcher vores nuværende behov rigtig fint – både i forhold til areal og mulighederne. Vi forventer at være helt på plads engang inden sommer, så vi kan få sorteret i de første forsendelser af tekstiler, der allerede kommer ind i begyndelsen af sommermånederne. Lige nu er det umiddelbart kun taget, der skal skiftes, men når det er gjort, kan diverse maskiner og sensorer rykkes ind, og vi kan gå i gang med få endnu mere tøj til at indgå in cirkulær økonomi.”

Hurtigt salg og stærkt samarbejde
Produktionsejendommen har særdeles gode faciliteter, hvor især de tre store lagerhaller med rigtig god loftshøjde, samt en tilhørende administrationsfløj med alle velfærdsfaciliteter, springer i øjnene. De gode faciliteter var en vigtig årsag til, at ejendommen hurtigt blev solgt. Arne E. Kjølhede, erhvervsrådgiver hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg, formidlede salget af produktionsejendommen, og siger:

”Vi er glade for at have bistået kunden med et godt og hurtigt salg, og vi har fundet en kompetent køber. NewRetex er en spændende virksomhed, der arbejder for en miljøvenlig fremtid og klode, og vi er sikre på, at de vil falde godt til i deres nye hjem i Bjerringbro. Det har været en god proces, hvor alle parter kan gå tilfredse fra forhandlingsbordet og se tilbage på en købs- og salgsproces, der blot tog et par måneder. Vi har været meget glade for samarbejdet med sælger og køber og ønsker begge parter god vind fremadrettet.”

Morten Balle siger: ”Det har været en tilfredsstillende proces, hvor samarbejdet mellem alle parter har været rigtig fint, og hele forløbet er gået hånd i hånd. Nu ser vi frem til at komme på plads og arbejde mod vores mål om at mindske mængden af tekstiler, der går til spilde som affald.”

Arne E. Kjølhede

Erhvervsrådgiver
Telefon: 58587648
Mobil: 24593993
E-mail: aek@edc.dk