Endnu to store Vesterbroejendomme solgt for trecifret millionbeløb til Dreyers Fond

To ejendomme på Vesterbrogade 62-64 med et samlet etageareal på 5.805 m2 og et grundareal på 3.072 m² er netop solgt off market. Salget af ejendommene er det første siden 1912, da ejendommene har været i samme families eje gennem 4 generationer. Køber er Dreyers Fond, der udvider sin ejedomsportefølje med yderligere opkøb på Vesterbro. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af de to ejendomme med blandet bolig og erhverv, hvor de også tidligere på året formidlede salget af to Vesterbroejendomme til et trecifret millionbeløb til Dreyers Fond.

Bag salget står selskabet Vesterbrogade 62-64 Invest ApS, ejet af familien Hansen med de tre søskende Hans Christian, Lisbeth, Marianne og to nevøer Dennis og Anton. Storebror Hans Christian Hansen siger:

“Vi har valgt at sælge ejendommene, da det af skatte- og især arvemæssige årsager stort set er umuligt at beholde dem. Ellers havde vi holdt fast i dem i familien. Ejendommene består af 42 boliglejemål, 18 erhvervslejemål, 12 garager og 32 p-pladser. Der er et helt særligt miljø i ejendommene med en form for landsby i byen, da de fleste af dem, der bor og arbejder her, er familie eller venner og bekendte af familien. Endvidere er der en del sjove og skæve Vesterbrotyper imellem, så her er hyggeligt og plads til alle.”

“Det er sjældent, at ejendomme som disse kommer på markedet, og de har ikke været til salg siden 1912, da vores oldefar købte dem. Siden tog vores far over, hvor han bl.a. drev tøjforretning ud til Vesterbrogade. Det er en klassisk Vesterbroejendom, som giver et indblik i det gamle København, hvor rige og fattige boede dør om dør. Nok også en af grundene til, at der ikke har været revolution i Danmark, for folk boede i samme bygninger og kendte hinanden. Så bygning 4 inde bag ved var industri og produktion, i bygning 3 boede de fattigste, i bygning 2 mellemklassen, og de rige boede i bygning 1 med de største og flotteste lejligheder og butikker. Så der er i den grad meget historie og sjæl i bygningerne.”

Før i tiden har der i ejendommene både været trykkeri, maskinmesterværksted, hestestalde og høloft, en gammel klassisk hattebutik og Fona lå der i 25 år. I dag er der lager, kontor, blandet bolig og erhverv, den populære restaurant Madklubben og deres cocktailbar Bjørns, der er også lydstudie, hvor Hans Christians svoger bl.a. spiller jazzmusik med Thomas Blachman.

Perfekt samarbejde

Om samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger Hans Christian Hansen: “Jeg vil give max stjerner til EDC. Det har været et helt igennem perfekt samarbejde og forløb. Jeg har arbejdet med mange mæglere om mange ejendomme, og det er uden sammenligning det mest professionelle og grundige forløb. EDC med Lone Thuen i spidsen har altid været professionelle, til rådighed og klar til at hjælpe. Hun er bare rigtig dygtig og samtidig meget behagelig og stille og rolig som person. Samarbejdet med køber har også været rigtig godt og grundigt. Med sådan en stor handel er der enormt mange ting, der skal vendes og drejes, så der ikke er nogle overraskelser for nogen. Så vi er i familien meget tilfredse med det rigtig gode og grundige forløb, nu da vi havde taget beslutningen om at sælge.”

Fokus på Vesterbo

Igennem længere tid har Dreyers Fond skærpet sit fokus på Vesterbro og opkøbt ejendomme i området og frasolgt andre steder. Adm. direktør i Dreyers Fond, Bo Rygaard, siger: “Vi har opkøbt ejendommen som en del af Dreyers Fonds strategi om at koncentrere vores portefølje om boligejendomme på Vesterbro. Vi er glade for, at Vesterbrogade 62-64 nu også er en del af vores ejendomsportefølje og ser frem til at vedligeholde og videreudvikle ejendommene til glæde for vores lejere.”

Dreyers Fond er kendt for at prioritere arkitektonisk værdi ved istandsættelse og udvikling af ejendommene samt for at skabe attraktive miljøer for både beboerne og området. Tidligere på året har Dreyers Fond også for et trecifret millionbeløb opkøbt ejendommene på henholdsvis Vesterbrogade 75 og 94, og nu er også Vesterbrogade 62-64 blevet en del af den omfattende ejendomsportefølje. Dreyers Fond, hvis filantropiske arbejde og årlige uddelinger netop er baseret på ejendomsforretningen. På Vesterbro ligger også deres domicil Løvenborg samt den gamle dansehal Valencia, som de gratis udlåner til faglige almennyttige formål.

Bo Rygaard fra Dreyers Fond siger: “Vesterbrogade 62-64 og de to tidligere Vesterbro-ejendomme passer perfekt ind i Dreyers Fonds søgestrategi og vores betydelige ejendomsportefølje. Salget er kommet i stand via gode relationer i lokalområdet med bl.a. EDC Erhverv Poul Erik Bech, der vidste, at vi er interesseret i netop den type ejendomme på Vesterbro.”

Vesterbronostalgi

Lone Thuen investeringschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af de to Vesterbro-ejendomme sammen med Helge Rud Larsen, ejendomsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Hun siger:

“Det er to spændende og nostalgiske Vesterbro-ejendomme med yderligere udviklingspotentiale. De 3.455 m² er fordelt på 42 boliger, hvoraf 12 bliver ledige indenfor to år, 2.181 m² omfatter 18 erhvervslejemål udlejet til 12 forskellige lejere, 169 m² er fordelt på garager og p-pladser og der er et kælderareal på 420 m². Vi takker for et rigtig fint forløb og ønsker sælgerfamilien og Dreyers Fond tillykke med handlen, og også tak til købers advokat, Peter Bjerregaard, fra Jordan Advokatpartnerselskab, der har gjort et overordentlig, stort og grundigt stykke arbejde for at få handlen og ikke mindst alle detaljer i hus.”

Helge Rud Larsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, supplerer: “Ejendommene ligger i midtbyens smørhul på hippe Vesterbro inden for blot 100 m kan man tilgå alt fra kunstgallerier, restaurationer og barer til detail- og dagligvarebutikker. Det er samtidigt Vesterbronostalgi på højt plan. De to forhuse og bygning i gården er fra 1862. I 1870 blev en treetagers bygning opført til erhverv. I 1899 blev endnu en bygning på 5 etager opført til beboelse og mange af lejlighederne har nu altaner og tagetagen er udnyttet til lejligheder. To garagebygninger med 12 garager blev opført i 1940, hvor der bl.a. før i tiden var parkeringspladser til Vesterbros pølsevogne. I 1989 blev pavillonbygningen på 92 m² opført, som i dag er en del af Madklubbens lejemål. Der er 32 p-pladser i gården, hvilket er attraktivt, da det nærmest er umuligt at finde en parkeringsplads på Vesterbro. Bygningerne er yderst charmerende i en blanding af blankt murværk og pudsede facader.”

Lone Thuen

Investeringschef, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58588744
Mobil: 40334840
E-mail: lth@edc.dk

Helge Rud Larsen

Cand. polit, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58588723
Mobil: 20218143
E-mail: hrl@edc.dk