Lokalredaktion i Kolding rykker fra yderområde til pulsen i centrum

Ugeavisen Kolding og JydskeVestkystens lokalredaktion i Kolding flytter til nye lokaler i starten af 2024. Efter seks år i erhvervsområdet i Vonsild rykker ca. 20 medarbejdere til centrum af Kolding, hvor de overtager Handelsbankens tidligere lokaler på Adelgade 14. EDC Erhverv Poul Erik Bech har hjulpet med at finde det nye lejemål på 426 m² og har tidligere formidlet salget af Jysk Fynske Mediers (JFM) domicil på Essen 16.

I løbet af januar 2024 rykker ca. 20 medarbejdere fordelt mellem journalister og salgspersonale fra Ugeavisen Kolding og JydskeVestkysten ind på deres nye kontor i midten af Kolding. Formålet med at flytte fra Essen 16 til Adelgade 14 er at komme tættere på pulsen i byen, fortæller Frank Lundgaard Nielsen, driftschef hos JFM:

“Vi vil tæt på vores kilder. Tæt på de erhvervsdrivende og mennesker, vi skriver om, og generelt bare tæt på bylivet, så vi kan mærke pulsen. Vi har i en årrække været på udkig efter at rykke ind til Kolding Midtby, men det rigtige match har ikke været der indtil videre. Heldigvis luftede Preben Balle fra EDC Erhverv Poul Erik Bech idéen om at forhøre sig om Handelsbankens tidligere domicil, som næsten lige er blevet tømt, efter de blev slået sammen med Jyske Bank og rykkede ind til dem. Lokalet viste sig at være præcis det vi søgte.”

“Vi er gået fra 100 til ca. 20 medarbejdere på vores domicil på Essen 16. Tidligere havde vi det hele samlet med trykkeri, grafisk afdeling, telemarketing, salgsafdeling og redaktion, men efterhånden er det kun redaktionen og salgsafdelingen, der sidder tilbage, bl.a. fordi trykkeriet lukkede i 2019 og andre afdelinger blev flyttet til andre lokationer. Derfor solgte vi med hjælp fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, Essen 16, i sensommeren 2022 og har efterfølgende boet til leje med en kort opsigelsesperiode, så vi var klar til at rykke, når vi fandt det rigtige sted at flytte hen.”

Medarbejdere i første række
Processen med at finde den kommende hjemmebane har ikke været ligetil: “Lad mig bare sige det sådan, vi har set rimelig mange lejemål i Kolding og har været i dialog med forskellige mæglere. Vi har inddraget vores medarbejdere, som har været med rundt og se potentielle, nye lokaler, men det har ikke været nemt at finde det helt rette. Det er heldigvis faldet i hak nu. Lokalet kræver få tilretninger, men når det er klaret, kan vores medarbejdere se frem til at flytte ind i lyse og indbydende lokaler,” siger Frank Lundgaard Nielsen.

“Vi glæder os utrolig meget til at flytte ind i de pragtfulde lokaler. Beliggenheden er fantastisk med Koldinghus og Slotssøen lige ved siden af. Derudover har vi et vis antal parkeringspladser med i lejen, og alt i alt er både vi og medarbejderne meget begejstret for vores nye lokation, som vil give os lettere adgang til lokalmiljøet i Kolding. Stor ros til EDC Erhverv for at være proaktive og handle hurtigt på sagen.”

JFM overtager nøglerne til Adelgade 14 den 1. januar 2024, og de første uger skal bruges til at klargøre lokalerne, bl.a. med ny belysning i stueplan og en ny plantegning med mødelokaler og andre goder.

Det helt ideelle lejemål
Preben Balle, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding, har hjulpet med at finde lejemålet til JFM og der findes ikke meget bedre alternativer i Kolding: “Jeg kan ikke forestille mig et meget bedre lejemål i Kolding. Slet ikke når man, som JFM, har et ønske om at være helt tæt på byens liv. Ikke nok med at det ligger midt på Adelgade, omringet af butikker og spisesteder og deraf en fin menneskestrøm, så har du også udkig til Koldinghus og Slotssøen fra det store mødelokale på 1. sal.”

Han fortsætter: “Det har været en god proces med JFM, som vi først hjalp med at sælge deres domicil i Vonsild, hvor de efterfølgende har boet til leje. Vi er rigtig glade for at have hjulpet dem med at finde deres nye kontorlokaler, og vi glæder os til at få lokalredaktionen helt tæt på bylivet i Kolding igen.”

En lignende sag er løst i Helsingør, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har hjulpet JFM med at finde nye lokaler til den lokale redaktion i byen, som også ønskede at flytte fra et industriområde til den centrale del af Helsingør. Det endte med, at JFM flytter ind i en historisk ejendom i Helsingør, som tidligere har været bryggeri for Nordsjællands lokale øl, Wiibroe.

Preben Balle

Partner, erhvervschef, HD(f) MDE
Telefon: 58587678
Mobil: 51853954
E-mail: prb@edc.dk