W. P. Carey annoncerer endnu en stor investering med Coop Danmark

W. P. Carey, der er blandt verdens største ejendomsfonde specialiseret i sale-leaseback til virksomheder, har netop gennemført endnu et køb af en portefølje med otte Coop-supermarkeder. Transaktionen inkluderer et tilsagn fra W. P. Carey om at købe yderligere tre butikker efter færdiggørelse af ombygninger i 2022 og følger en sale-leaseback af en portefølje på 11 Coop-supermarkeder tilbage i december 2021. EDC International Poul Erik Bech har været køberrådgiver på sagen.

Karolis Adlis, Senior Vice President, Investments, W. P. Carey siger: “For at understrege vores forpligtelse til at udvikle langsigtede relationer med vores lejere er vi glade for at bygge videre på vores partnerskab med Coop og tilføje otte supermarkeder af høj kvalitet til vores portefølje. Transaktionen gør det muligt for Coop at videreudvikle den fulde værdi af sin faste ejendom og omfordele værdierne tilbage til virksomheden og fortsætte Coops strategiske vækstplan. Vi er glade for at fortsætte med at udvide vores tilstedeværelse i Danmark og ser frem til at samarbejde med Coop i fremtiden.”

Flemming Møller Hansen, ejendomsdirektør i Coop Danmark, siger: “Vi er glade for at have en langsigtet partner i W. P. Carey, som tror på vores tilgang til europæisk detailhandel og fremtiden for vores nye discountbutikskæde, Coop 365discount. Sale-leaseback aftalen er en naturlig måde for os at tilpasse en del af vores portefølje, så vi kan fortsætte vores ekspansion på tværs af Danmark med flere discountbutiksejendomme, som vi har i vores pipeline.”

EDC International Poul Erik Bech har været køberrådgiver på sagen for W. P. Carey. Helle Nielsen Ziersen, Head of EDC International Poul Erik Bech, siger: “W. P. Carey er fortsat en fremragende partner for virksomheder, der ønsker at realisere værdien af ​​deres faste ejendom. Med en dyb sektorviden kombineret med en detaljeret forståelse af markedet er teamet hos W. P. Carey en fornøjelse at samarbejde med, og vi ser frem til at udvikle vores forhold til virksomheden fremadrettet.”

Key Facts:

  • Markedsledende lejer: Med en historie tilbage til 1866 er Coop en af ​​Danmarks førende dagligvareforhandlere med en markedsandel på over 30%. Coop har en veldiversificeret portefølje af mærker, der rummer alle dagligvaredetailsektorer, herunder discount, supermarked, hypermarked og premium. Virksomheden er fortsat med at udvikle sig sideløbende med væksten i e-handel gennem innovation og betydelige investeringer i teknologi, herunder sin Coop-app og to online-virksomheder: Coop.dk MAD og Coop.dk Shopping.
  • Attraktive butikslokaliteter: Porteføljen omfatter etablerede supermarkeder med tætte bymæssige beliggenheder. Strenge danske planlægningslove og licenskrav gør det vanskeligt at åbne nye detailbutikker og giver dermed værdi til etablerede supermarkeder.
  • Defensiv industri: Nærtliggende supermarkeder har nydt godt af øget forbrugerinteresse for hjemmelavet mad, en tendens fremskyndet af COVID-19-pandemien, og især discountdetailhandel har været en voksende undersektor i Danmark, der tager markedsandele fra andre former af detailhandlen.
  • Styrkelse af forholdet til lejer: Transaktionen følger en forudgående sale-leaseback af 11 af Coops fødevaredetailbutikker gennemført i december 2021. Som følge heraf ejer W. P. Carey i dag 19 af Coops butikker over hele Danmark.
  • Langsigtede lejemål med indbygget huslejevækst: Butikkerne er nettolejet for en løbetid på 15 år med danske NPI-baserede huslejestigninger

EDC Poul Erik Bech har bl.a. tidligere været køberrådgiver for W. P. Carey, da de indtog den danske ejendomsscene i sommeren 2018, hvor de købte en landsdækkende, triple-A logistikportefølje af Danske Fragtmænd for 1,2 mia. kr. Læs mere: En af verdens største ejendomsfonde er kommet til Danmark

W. P. Carey køber 11 Coop-supermarkeder til knap 300 mio. kr. i Sale & Leaseback aftale. 

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE
Telefon: 58588717
Mobil: 40999946
E-mail: hni@edc.dk