Ørestad – En bydel i rivende udvikling

Flere og flere får øjnene op for Ørestad på Amager i København, der har udviklet sig til en levende og selvstændig bydel med alt inden for rækkevidde - og naturen lige i bag- haven.

Hvordan har I mærket udviklingen i Ørestad?
”Efter Ørestad er blevet et mere færdigt område, er det livet meget op. Det er stadig en relativt ny bydel. De første byggerier skød op omkring 2005 – 2006, lige inden finanskrisen. I starten led det under øgenavnet ’Ødestad’, da finanskrisens indtog kort tid efter gjorde, at meget stod tomt. Men i dag er der 15.500 beboere, hvilket er over dobbelt så mange som i 2011, hvor knap 7.000 boede i bydelen. Ingen boliger står tomme længere, de bliver solgt på rekordtid.”

Hvilke typer boliger byder Ørestad på?
”Der er en bred palet af boliger i Ørestad. Både de gængse tre og fire-værelses-lejligheder. Men også rækkehuse og unikke liebhaver-lejligheder i to til tre plan med mange højdemeter og udsigt over Amager Fælled og indre København. Generelt byder Ørestad på arkitektur i verdensklasse. Fx VM Bjerget tegnet af arkitekten Bjarke Ingels, der bl.a. blev kåret til verdens bedste boligbyggeri på World Architecture Fair i 2008 og har lejligheder forskudt af hinanden i op til 11 etagers højde med fremskudte, selvvandende taghaver. Men også 8tallet og designhotellet Bella Sky er Ørestad-bygninger.”

Hvad er det unikke ved Ørestad?
”Ørestad er på mange måder en ’by i byen’, da man har alt i nærheden: Gode indkøbsmuligheder, dag-institutioner, skoler, gymnasie, universiteter, skøjte- og svømmehal, caféer, restauranter, isbutikker og specialforretninger. Desuden er der luft og lys – og masser af grønt i nærheden med Amager Fælled, som er oplagt til en løbe-, gå- eller cykeltur. Samtidig er man ikke længere end ti minutter med metroen fra centrum af København. Man får altså både by og natur i en unik kombination. Derudover er der et stærkt sammenhold, hvor folk kommer hinanden ved med løbeklubber, fælles træningshold i Ørestad Fitnesspark – samt tønde-slagning til fastelavn og juletræstænding til jul i By-parken, som den lokale park i Ørestad City hedder.”

Hvem henvender bydelen sig til?
”Der er især mange børnefamilier og unge, der finder Ørestad attraktivt. De kommer fra indre København eller provinsen og sætter pris på luft, lys og natur, men også at have byens tilbud tæt på. De seneste ti år har
klientellet ændret sig, hvor flere københavnere er kommet til, der har fået øjnene op for, at man her får meget for pengene. Her er lejlighederne typisk 1 – 2 mio. kr. billigere end på Islands Brygge. De nye boliger kræver langt mindre vedligehold. Det taler til det mere modne segment uden hjemmeboende børn, som typisk kommer fra andre dele af Amager, Kastrup eller forstæderne og ønsker at komme tættere på byens muligheder.”

Hvad er der sket af nye ting i Ørestad?
”I 2017 blev koncerthuset Royal Arena indviet, der er et trækplaster for mange, som normalt ikke besøger bydelen. Det har skabt en del mere liv, hvor mange arkitektstuderende og turister også kommer for at opleve den nytænkende og differentierede arkitektur. Generelt sker der meget. Fx åbner der snart en ny vinbar i Ørestad S, som bl.a. er finansieret med crowdfunding blandt de lokale Ørestad-beboere.”

Hvad kan du som mægler tilbyde, hvis man ønsker at købe bolig i Ørestad?
”Jeg har mange års erfaring som mægler i Ørestad. Jeg blev partner og afdelingsleder for EDC Poul Erik Bech i Ørestad i september 2018 , men har tidligere siddet som mægler i en anden Ørestad-butik i seks år. Jeg kender derfor området som min egen bukselomme og kan tilbyde indgående kendskab til bydelen. Jeg glæder mig derfor over at kunne sælge den gode historie om Ørestad og muliggøre en masse boligdrømme for såvel købere som sælgere. Her kan jeg med mine ni års erfaring fra branchen sikre, at både køber og sælger kommer så let og smidigt fra
A til B som muligt.”

Skal vi også sælge din bolig –  Bestil en gratis vurdering på pebvurdering.dk