Attraktiv boligbyggeret udbydes i offentligt udbud i Esbjerg Kommune

Museumspladsen på Østergade 42 i den centrale del af Esbjerg har i mange år været en populær parkeringsplads for både esbjergenserne og byens gæster. Nu udbydes grundarealet på 11.831 m² med en estimeret byggeret på 13.500 m². EDC Poul Erik Bech skal formidle salget af Bibliotekshaven, som det nye projekt på Museumspladsen er døbt. Bibliotekshaven udbydes i offentligt udbud med budfrist den 26. august 2024.

Esbjerg Kommune afholdt i 2020 i samarbejde med DSB Ejendomme en parallelkonkurrence, der bl.a. omfattede Museumspladsen i den centrale del af Esbjerg. Vinderforslaget blev tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og lægger op til en opdeling af den nuværende parkeringsplads med en ny park på den ene halvdel og en åben karrébebyggelse på den anden halvdel samt med en delvist nedgravet parkeringskælder.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, siger: “Bibliotekshaven på Museumspladsen rummer et spændende potentiale, som skal have en positiv afsmittende effekt på hele bydelen. Kvalitet bliver et nøgleelement i de løsninger, der skal kendetegne projektet. Det gælder lige fra boligerne til de parkeringspladser, som dagligt bliver benyttet af mange lokale så vel som gæster i byen.”

Visionen er klar
Det nye projekt har fået navnet Bibliotekshaven og i forlængelse heraf Biblioteksparken, da parken ligger klos op ad Esbjerg Hovedbibliotek. En strukturplan fra Tegnestuen Vandkunsten danner grundlag for udbuddet. Borgmester, Jesper Frost Rasmussen, siger: “Visionen for Bibliotekshaven og Biblioteksparken er at skabe bedst mulige rammer for byen med den bymæssige tænkning og arkitektoniske greb. For at sikre variation, skal karrébebyggelsen i sit udtryk være sammensat af bygningstypologier, der er kendt i byen.”

“Formålet med parken er, at den skal være multifunktionel og henvende sig til alle byens borgere med plads til ophold, leg og aktivitet, fordybelse og udeservering. Der skal stadig være mulighed for petanque i samme omfang som i dag, og ellers bedre forhold, fx med overdækket arealer og bedre siddepladser. De store gamle træer i parken bevares så vidt muligt, mens multibanen flyttes til anden lokation i byen.”

Erfaring med offentlige udbud
De 11.831 m² med 13.500 m² byggeretsmeter udbydes i licitation og skal formidles af EDC Erhverv Poul Erik Bech i samspil mellem det lokale erhvervscenter, den lokale boligbutik og projektafdelingen i Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed. Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, siger:

“Vi er glade for, at Esbjerg Kommune har peget på os til at varetage salget af Bibliotekshaven. Det er et superspændende projekt med et hav af muligheder for både boliger, erhverv og en skøn park, som skal favne esbjergenserne. Det er en meget central placering med stor boligefterspørgsel. Vi har sat et skarpt hold til opgaven med bl.a. vores lokale boligmægler i Esbjerg, Morten Riis Nielsen, som sammen med mig vil bistå interesserede købere med bl.a. at fastsætte salgs- og lejeniveauer for de kommende boliger.”

“Vi er i gang med et lignende udbudsprojekt for Haderslev Kommune, hvor den tidligere Hertug Hans Skole i den centrale del af Haderslev er i udbud. Sagen har fået meget opmærksomhed i pressen, og er faktisk en af grundene til, at Esbjerg Kommune har valgt os til opgaven, så vi glæder os til endnu et udbudsprojekt, der kan skabe opmærksomhed og sætte en god dagsorden for udviklingen i Esbjerg Kommune.”

Centralt med stor boligefterspørgsel
Jesper Ølgaard Bloch, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, som på lige fod med Tonny Broberg og Morten Riis udgør den sidste del af trioen, glæder sig over projektet. Han siger: “Vi glæder os til at komme i gang med projektet og bidrage med kontakten til lokale investorer, udviklere og byggefirmaer, som kan se muligheder i projektet. Vi vil også bistå med rådgivning til erhvervsdrivende, som ser sig selv blive en del af det kommende projekt. Beliggenheden til sådan et projekt fås ikke bedre i Esbjerg, og mange vil helt sikkert gerne bo i området. Det er meget centralt med kort afstand til offentlig transport med banegården og busterminalen lige ved siden af. Derudover er det tæt på byens handelsliv, kulturelle- og oplevelsestilbud og med hovedbiblioteket og supermarked på hver sin side af projektet.”

Tonny Broberg

Projektchef
Telefon: 58587848
Mobil: 23118757
E-mail: tobr@edc.dk

Jesper Ølgaard Bloch

Partner, Ejendomsmægler MDE, Valuar, MRICS
Telefon: 58587406
Mobil: 28830009
E-mail: jbl@edc.dk

Morten Riis Nielsen

Indehaver, souschef, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 75116611
Mobil: 51853853
E-mail: mrn@edc.dk