Coronakrisen får hotelbranchen til at tænke nyt: Hotel indgår samarbejde med mæglervirksomhed om at udleje lejligheder

Hotelbranchen lider enorme tab under coronakrisen, og det presser hotellerne til at tænke ud af boksen. Guest Apart er et af de hoteller, der har valgt at tænke nyt, og det er nu resulteret i, at hotelvirksomheden har indgået et samarbejde med EDC Poul Erik Bech, der skal hjælpe med at udleje hotellets nybyggede lejligheder som boliger på tidsbegrænsede aftaler.

Hoteller er en af de brancher, der er allerhårdest ramt af corona. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Lise Lyck, ekstern lektor ved CBS og forsker i turisme, forklarer, at hoteller er nødsaget til at tænke nyt for at komme igennem krisen med skindet på næsen:

“Der er helt centralt, at branchen nytænker deres produkt. Selv når vi på et tidspunkt kommer igennem coronakrisen, vil det ikke være den gamle verden, vi kommer tilbage til. Det er ikke utænkeligt, at vanerne har forandret sig, så hoteller fx ikke i samme grad vil blive brugt til møder, da man oftere vil vurdere, at det er tilstrækkeligt med et onlinemøde. Så det er ikke sikkert, at folk på samme måde som før vil anvende de eksisterende hotelydelser, og derfor er branchen nødt til at tænke nyt for at overleve på både kort og lang sigt.”

Nyt samarbejde mellem Guest Apart og EDC Poul Erik Bech

Denne opfordring til nytænkning har Guest Apart taget til sig. Niels Bonkegaard, direktør i Guest Apart Aarhus, fortæller om baggrunden for hotellets nye samarbejde med EDC Poul Erik Bech:

“Vi har erfaret, at det er essentielt at nytænke vores kerneprodukt i denne coronatid. Derfor udbyder vi nu vores hotellejligheder som lejelejligheder, som er renset for de traditionelle hotelservices for ikke at kannibalisere vores traditionelle hotelprodukt. Det er en løsning, der passer ideelt til vores hotel, da hjemlighed, eksklusivitet og funktionalitet er omdrejningspunkterne for vores koncept. Vi håber, at vi med dette nye tiltag kan løse et behov for nogle boligsøgende og i samme ombæring få flere gæster på hotellet – det vil være en såkaldt win-win-situation.”

“Vi tror på det her initiativ, og vi er glade for, at EDC Poul Erik Bech har villet indgå et samarbejde med os om det. De er nemlig oplagte til opgaven, da de har stor erfaring med at leje lejligheder ud, og så har de mange kontakter på borgere, der ønsker et midlertidigt hjem. Jeg håber, at vi med denne løsning vil kunne skabe mere liv på hotellet, for det er en stor skam, at mange af vores lejligheder lige nu står tomme.”

Tonny Broberg, projektchef i EDC Poul Erik Bech, er positiv over at træde ind på et nyt territorium: “Det er en ny, spændende opgave, som vi ikke har prøvet kræfter med før. Det bliver ikke nemt i disse coronatider, men vi er altid klar på en udfordring. Vi ved, at det under ‘normale’ omstændigheder er en løsning, som er ideel for mange, der står uden et sted at bo i kortere perioder ved fx flytning, renovering eller folk, som skal arbejde i Aarhus på et projekt i en kortere periode. Her kan det ofte ikke betale sig at leje sig ind et sted uden møbler og alt det medfølgende besvær. Det er godt og bekvemt koncept, hvor alting klares nemt for en. Derfor forventer vi, at vi finder lejere, der bliver glade for at bo midlertidigt i de unikke lejligheder.”

Mere end et tag over hovedet

Lejlighederne er i forskellige størrelser og fuldt møbleret. Priserne starter fra 9.000 kr. pr. måned og forudsætter minimum tre måneders leje, men der opkræves hverken depositum eller indskud. Tonny Broberg, projektchef i Projekt EDC Poul Erik Bech, fortæller:

“Lejlighederne giver lejerne mulighed for at designe løsninger, så det passer til deres smag og behov. Lejlighederne er i forskellige størrelser, og i nogle kan der bo helt op til fire personer. De udlejes inkl. parkering, egen indgang, køkkenservice, WiFi, B&O-TV med streaming, B&O-anlæg og al forbrug. Derudover kan du tilleje almindelige hotelydelser som fitness, altan, hovedrengøring og tørretumbler/ vask. Så står du af den ene eller anden grund uden husly i Aarhus i en periode, står Guest Apart klar til at tilbyde ikke bare et tag over hovedet, men lækre og hjemlige, midlertidige designlejligheder.”