156 lejligheder med fokus på fællesskab skal udlejes i Ørestad

C.F. Møllers Have, et nyt boligprojekt i Ørestad, nærmer sig sin afslutning. Skanska projektet med 156 lejligheder på mellem 59-95 m² fokuserer på fællesskab, bl.a. med co-working space, fællesrum og fællesvaskeri. EDC Projekt Poul Erik Bech er netop valgt til at stå for udlejningen, og det er det første projekt, som det forhenværende STAD Projekt skal gennemføre i det nye EDC Projekt Poul Erik Bech-setup. Lejlighederne kan reserveres i løbet af sommeren og indflytning forventes at starte i medio december 2023.

Skanska, der har opført en række ejendomme i Ørestad, er ved at afslutte opførelsen af 156 lejelejligheder i Ørestad. Projektet er en otte etagers U-formet ejendom med et samlet etageareal på 12.140 m². Carsten Bjørneboe, projektchef hos Skanska, fortæller:

“Projektet startede tilbage i 2019, hvor området var en del af en større aftale med By & Havn, der betød at der blev etableret en stor parkeringskælder på to plan med plads til 125 biler under lejlighederne. Parkeringskælderen er udlejet til By & Havn og indgår i den samlede offentlige parkeringsløsning i Ørestad.”

Han fortsætter: “Vi har lavet en analyse der viser, at der er stor efterspørgsel efter mindre lejligheder i netop Ørestad og for den sags skyld mange steder i København. Mange af lejlighederne i Ørestaden er 4-5-værelses, så vi har lavet 2, 3 og enkelte 4-værelses lejligheder, som primært henvender sig til singler og unge par. Vi har fået bygningen DGNB Guld-certificeret, så der taget særlige hensyn til miljø, omgivelser og økonomi i både byggefasen og driften, bl.a. brug af genbrugsmaterialer i fællesarealerne og solceller på bygningen, og så er der alle vores tiltag i forhold til at skabe et endnu bedre fællesskab blandt beboerne.”

Fællesskab i højsædet
Planen med C.F. Møllers Have er, at projektet skal adskille sig fra andre boligprojekter ved at have endnu mere fokus på fællesskab, fortæller Carsten Bjørneboe:

“Deleøkonomi og fællesskab er nogle af de væsentligste parametre for boligsøgere i øjeblikket, og derfor har vi forsøgt at indrette projektet ud fra det. Vi har bl.a. lavet co-working space i stedet for to lejligheder, hvor lejere har gode hjemmearbejdsforhold. Derudover har vi lavet fællesvaskeri i stedet for en vaskemaskine og tørretumbler i hver lejlighed, og gårdrummet vil fungere som et fælles rekreativt udendørs opholdsrum med legeområder, orangeri og en rig beplantning. Alt sammen for at højne fællesskabet.”

Ørestads enestående placering, der både er bynær og tæt på naturen, er også et aktiv, der er tænkt ind i projektet. Fra C.F. Møllers Have er der nem og hurtig adgang til bypark, fælled og metro, der kører direkte til Københavns Centrum på under 15 minutter.

Brug for mindre lejelejligheder
STAD Projekt og EDC Projekt Poul Erik Bech slog pjalterne sammen tidligere i år under navnet EDC Projekt Poul Erik Bech. Den nyetableret projektafdeling med over 20 dedikerede medarbejdere skal forvalte udlejningen af de 156 lejligheder. Udlejningen forventes at starte i slutningen af juli eller starten af august.

Carsten Bjørneboe siger: “Vi var rundt og høre om mulighederne hos de forskellige mæglere, og her havde STAD Projekt (nu EDC Projekt Poul Erik Bech) den bedste samlede pakke. De havde den bedste tilgang og de rigtige folk til opgaven. De har en vis størrelse, som det også kræver, når man skal udleje et projekt på denne størrelse. Derudover har de et godt navn i branchen.”

Christoffer Kielgast, projektleder og ejendomsmægler hos EDC Projekt Poul Erik Bech, siger: “Vi er glade for den tillid som Skanska har vist os og glæder os til at varetage udlejningen af lejlighederne i C.F. Møllers Have i Ørestad. Med lyse rum, køkkenalrum og altan, altangang eller terrasse til hver enkel lejlighed er der meget af det, som efterspørges i København. Der er offentlig p-kælder under ejendommen, aflåst cykelparkering og depotrum i kælderen. Lejlighedstyperne har forskellige arealer og planløsninger, så der er plads til alle dem, som vil være del af et fællesskab i Ørestad, og generelt er der kæmpestor efterspørgsel på mindre lejelejligheder i København.”

Christoffer Kielgast

Projektchef, Ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58588019
Mobil: 31752648
E-mail: chki@edc.dk