Som perler på en snor: Alle 240 lejligheder i Østerlunden i Odense er nu udlejet

Den sidste etape med 60 lejligheder af Topdanmark-byggeriet i Odense-bydelen Østerlund er i mål, så alle 240 projektlejligheder er nu udlejet - primært til mange unge førstegangslejere. De fire etaper er lejet ud som perler på en snor og efter planen. EDC Poul Erik Bech har stået for udlejningen.

I starten af 2019 blev første etape af udlejningen af de første 60 lejligheder i Østerlunden skudt i gang. I april 2020 er sidste og fjerde etape i mål, så alle 240 lejligheder nu er udlejet. Flemming Bæk Engelhardt, adm. direktør i TopDanmark Ejendomme siger:

“Vi er meget tilfredse med vores investering i Østerlunden, og det er en fornøjelse, at alle lejligheder nu er udlejet lige som planlagt. Vi har ramt det helt rigtige niveau mellem kvalitet og fornuftige priser, så det er fortrinsvis mange unge, hvor mange er førstegangslejere, der har lejet sig ind i de 2-4 værelseslejligheder på mellem 59-108 m2, alle med altan/terrasse.”

“En ting er at lave en plan i forhold til at leje 240 boliger ud i Odense. En anden er at føre den ud i livet med en veltilrettelagt plan og sørge for, at byggeriet rammer markedet med den helt rette prissætning i forhold til kvaliteten af byggeriet. Det må siges at være lykkedes i fint samarbejde med EDC Poul Erik Bech.”

Er Odense mættet?

Odense er et følsomt marked med et generelt stort udbud af boliger. Om baggrunden for den store interesse for lejeboligerne siger Flemming Bæk Engelhardt, TopDanmark Ejendomme:

“EDC har formået at skabe den rette opmærksomhed om projektet. Lige fra mediedækning til succesfulde åbent-hus-arrangementer, hvor folk har valfartet til, og der har ligefrem været kø for at se boligerne, så vi har været glade for den store interesse. Det må betegnes som en succes i et følsomt udlejemarked som Odense, hvor andre projektbyggerier er udfordret på udlejning.”

“Kombinationen af, at mange unge har fundet projektet spændende, den rette prissætning og markedsføring og dedikerede projektfolk fra EDC i København og lokale mæglere fra EDC Odense, som kender markedet har banet vejen for succesen. Vi har ikke projektet på vores salgsliste, men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi har fået tilbud fra andre investorer, som er interesserede i projektet.”

Plads til mere af det rigtige

Morten Nancke, partner og afdelingsleder for EDC Bolig Poul Erik Bech i Odense C har stået for udlejningen.

“Der bygges rigtige meget i Odense, men det tyder ikke på, at markedet er mættet, hvis der bygges målrettet efterspørgslen. Det er Østerlunden et skoleeksempel på, da det er velindrettede lejligheder, hvor lejerne får høj kvalitet til fornuftige penge, som især den yngre generation har taget til sig. Byggeriet har også en central beliggenhed tæt på den kommende letbane og Odense Banegård Center.”

“Det er samtidig en fordel, at der er mange mindre lejligheder, som der er stor efterspørgsel på. Havde der været endnu flere 2-værelses lejligheder, havde vi lejet alle lejlighederne ud endnu hurtigere, så der er klart plads til flere boliger i Odense, hvis man har det rigtige produkt til den rette pris. Vi har kun ganske få genudlejningslejligheder, hvilket også er et tegn på, at projektet har ramt rigtigt og folk er glade for at bo der, så vil man til Østerlunden, skal man væbne sig med tålmodighed, for vi har en del på venteliste,” siger Morten Nancke fra EDC Poul Erik Bech.

Fakta om Østerlunden i Odense

  • Tidligere erhvervsområde med bl.a. Coop-lager i Odense-bydelen Østerbro, som nu er forvandlet til boligområde
  • 800 meter fra kommende letbanestop
  • 1,3 km fra gågadenettet og Odense Banegård Center
  • Topdanmark Ejendom har investeret i 240 lejligheder, der er blevet indviet i etaper, hvor  sidste af fire etaper nu alle er udlejet
  • Lejligheder med 2-4 værelser og 59-108 m2, alle med altan/terrasse
  • Udlejningen er varetaget af EDC Poul Erik Bech
  • Alle boliger er nu udlejet og der er ganske få genudlejningsejendomme til leje