Udviklingen af Hellebæk Klædefabrik tager næste skridt: Lokalplan godkendt og 32 kvalitetsboliger med havudsigt og skov klar til salg

Lokalplanen for 32 bæredygtige, kvalitetsboliger i Hellebæk Klædefabrik ved Helsingør er netop blevet godkendt af kommunen. Boligprojektet på samlet 4.200 m² har fokus på fællesskab i første række og nu er de kommende 2-, 3-, 4- og 5-værelseslejligheder og rækkehuse på mellem 64-212 m² sat til salg gennem EDC Projekt Poul Erik Bech og EDC Poul Erik Bech Helsingør.

Forvandlingen af det historiske Hellebæk Klædefabrik fortsætter. Senest er den ene fløj på 900 m2 blevet totalrenoveret til nye kontorlokaler, og med lokalplanen for 32 boliger godkendt fortsætter udviklingen. Projektet er ejet af Velliv og PensionDanmark, og der er i forvejen etableret 7.750 m2 kontorer til udlejning.

”Det er en fornøjelse, at vi nu kan tage næste skridt i projektet. Vi har haft en god proces, hvor fabrikkens naboer har bidraget til udviklingen af visionen og helhedsplanen for fornyelsen af Hellebæk Klædefabrik. Målet er at skabe et lokalt og levende fællesskab for virksomheder og boliger og gode rammer for, hvordan arbejdsliv og fritidsliv kan hænge sammen,” siger Solveig Rannje, Head of Real Estate Investment i Velliv.

Klædefabrikken er smukt placeret ned til vandet og med skoven i baghaven, og projektet forventes DGNB bæredygtighedscertificeret. Marius Møller, direktør i PensionDanmark siger: ”Projektet er udarbejdet i godt samarbejde med Helsingør Kommune, som har stort fokus på bæredygtighed, så Hellebæk Klædefabrik opføres til DGNB Guld med en ambition om Platin. Herudover bliver byggeriet certificeret med DGNB Hjerte, som fremmer sundhed og velvære med mennesket i centrum. Der anvendes kun sunde og naturlige materialer og løsninger, der sikrer det bedste indeklima.”

Forventer stor efterspørgsel
Hellebæk Klædefabrik får et samlet boligareal på 4.200 m2, og senest er den nordliggende fløj blevet totalrenoveret, så den gamle fabrik i dag indeholder moderne kontorlokaler til udlejning.

”De seneste 10 år har vi set en stor urbanisering i de større byer, men med Hellebæk Klædefabrik trækker vi i en anden retning. Her er der luft og vidder, så vi tilbyder noget andet end fx de nyere boligområder i København. Vi vil gerne skabe mere liv og tale til de mennesker, der søger et fællesskab både ift. deres hjem og arbejdsplads,” siger Kasper Ørsnes Larsen, Senior Development Manager i DEAS Asset Management, der står bag projektet.

Boligerne forventes at stå indflytningsklar medio 2023 og skal sælges i samarbejde med EDC Projekt Poul Erik Bech og den lokale boligbutik EDC Bolig Poul Erik Bech Helsingør.

”Selve boligprojektet består af 5 bygninger, og boligerne er lejligheder og rækkehuse, som sælges separat. Boligerne varierer i størrelsen 64-218 m2 med 2-, 3-, 4- og 5-værelser. Målgruppen for boligerne er familier samt seniorer, der ikke ønsker et stort parcelhus med have, men i stedet mindre vedligehold og havearbejde og oplagte muligheder for fællesskab med naboerne i delte faciliteter. Vi forventer stor efterspørgsel på de 32 nye boliger, da de er helt unikke i et unikt område,” siger Kenneth Nielsen, projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech.

Der etableres bl.a. mindre træningsrum med sauna og omklædning med bad og toilet samt et værksted til fx kajakker eller cykler. I et kombineret orangeri og forsamlingshus vil beboerne kunne lave mad, holde sociale og professionelle arrangementer i grønne omgivelser.

Unik beliggenhed
Om området siger Ditte Ørum, afdelingsleder og ejendomsmægler i EDC Poul Erik Bech Helsingør, der sammen med partner Søren Blom Hesselhede, står for salget af ejendommene og som er den bedst sælgende mægler i Hellebæk, siger:

”Det nære udeområde har vild kyst og skovnatur fuld af smutveje, inspirationsstier, kroge og hjørner. Mod skoven etableres en frugtplantage, og der skaber rammer for leg, dyrkning og samvær på tværs af generationer i det fri. Det ligger med andre ord på en unik og flot lokation og har derudover en attraktiv placering med 700 m fra Hellebæk St., 5 km til Helsingør Centrum, 1,4 km fra indkøbsmuligheder, 9,5 km fra Helsingørmotorvejen, og så selvfølgelig blot 50 m til stranden.”

Læs mere på www.hellebæk-klædefabrik.dk

Kenneth Nielsen

Senior advisor, Partner, Ejendomsmægler & Valuar MDE
Telefon: 58587054
Mobil: 20330021
E-mail: kni@edc.dk

Ditte Ørum

Afdelingsleder, ejendomsmægler, MDE
Mobil: 53502019
E-mail: dor@edc.dk

Søren Blom

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587430
Mobil: 30578564
E-mail: svi@edc.dk