Investorer jagter ejendomme – også uden for større byer

Det høje investeringsniveau sidste år er fortsat ind i 2021, og øget konkurrence om ejendomme får investorer over hele landet til at søge mod nye geografiske områder. Tre EDC Erhverv Poul Erik Bech-medarbejdere giver en stemningsrapport fra hver sin del af landet.

2021 tegner til at blive en fortsættelse af 2020, som blev et travlt år på markedet for investeringsejendomme trods coronapandemien med nedlukninger, restriktioner og rejsebegrænsninger. Investorerne er fortsat lune på ejendomme, for alternativerne er stadig negativ rente på bankindskud, rekordlave renter på obligationer og store udsving på aktier. Ved indgangen til 2021 viste EDC Erhverv Poul Erik Bechs store forventningsanalyse, at hver anden investor vil skrue op for sine investeringer, mens hver fjerde vil fastholde niveauet. Dét billede genkender mæglere i Odense, Slagelse og Aalborg fra tre af EDC Poul Erik Bechs 18 erhvervscentre få måneder inde i 2021.

Odense på radaren

”2020 blev et fantastisk år med stor aktivitet i Odense, og vi mærkede ikke meget til coronaen efter den første nedlukning i marts, heller ikke ved den anden nedlukning. Der var stor efterspørgsel på investeringsejendomme, især boligejendomme, og det er fortsat ind i 2021,” fortæller Lars Duus, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense.

Læs mere om investeringslysten i den fynske hovedstad Odense.

Søgning mod Sjælland

Også på Sjælland søger investorer mod nye områder, fortæller Morten Hansen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vestsjælland i Slagelse.

”2020 var et godt år for os, for mange investorer har fået øjnene op for vores område, og vi har også i 2021 væsentlig flere købere end sælgere,” forklarer Morten Hansen.

Læs mere om investorernes søgning mod Sjælland.

Travlt år i Aalborg

Aalborg er ligesom resten af landet præget af mange transaktioner.

”2020 blev et travlt år, både inden for udlejning og salg, ikke mindst af investeringsejendomme. Starten af 2021 tyder på, at det bliver endnu et år med meget høj aktivitet. Investorerne har stadig mange penge, som skal placeres, og de kan sikre sig lav rente mange år frem,” siger Michael Stilling, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Læs mere om investeringssituationen i Aalborg.

Hvad er de aktuelle tendenser på investeringsmarkedet? 

  • Fortsat stor købelyst fra bred vifte af investorer
  • Mange steder overstiger efterspørgslen udbuddet af ejendomme
  • Især hård konkurrence om ejendomme i Storkøbenhavn og Aarhus
  • Mange investorer søger mod mellem store og mindre byer
  • Investorer foretrækker byer med vækst i indbyggertal
  • Tre ud af fire venter at investere mindst det samme som i 2020
  • Ældre boligejendomme stadig populære trods indgreb mod moderniseringer
  • Flere investorer søger mod lager/logistik

Vil du vide mere om markedet for investeringsejendomme?

Hent vores magasin InvestorFokus her.

Helge Rud Larsen

Cand. polit, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58588723
Mobil: 20218143
E-mail: hrl@edc.dk